Włoskie spaghetti Bolognese pachnące ziołami
łatwe
509 osób zapisało

Składniki
400 gramów
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według wskazówek podanych na opakowaniu.

Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. Po chwili dodaj mięso i smaż nieustannie mieszając, aby nie zrobiły się grudki.

Krok 3
Dodaj do mięsa świeżo mielony pieprz, oregano oraz posiekane zioła, natkę pietruszki i rozmaryn. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż chwilę.

Krok 4
Teraz wlej sos spaghetti. Dodaj 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu oraz czosnek. Duś wszystko około 10 minut.

Krok 5
Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem. Dodaj margarynę. Wszystko wymieszaj dokładnie i gotuj 1 minutę. Podawaj natychmiast skropione oliwą z oliwek.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoskie spaghetti Bolognese pachnące ziołami
Próżno szukać osoby, która nie lubi smaku włoskiego spaghetti bolognese. To łatwe oraz szybkie w przygotowaniu sztandarowe danie kuchni słonecznej Italii zaspokoi nawet najbardziej wymagającego głodomora! Zainspiruj się naszym przepisem i wyczaruj aromatyczny sos do spaghetti bolognese. Przedstawiamy potrawę zasługującą na miano doskonałej!
Dla kogo?
Dla fanów sosu pomidorowego połączonego z intensywnym smakiem ziół. Niezwykle aromatyczny i pyszny przepis, któremu trudno będzie się oprzeć!
Na jaką okazję?
Włoskie spaghetti bolognese idealnie sprawdzi się, gdy nie masz zbyt wiele czasu ani pomysłu na smaczny obiad.
Czy wiesz, że?
Przeciętny Włoch zjada rocznie aż do 26 kilogramów makaronu – ta liczba zdecydowanie robi wrażenie! Zaraz na drugim miejscu znajdują się Wenezuelczycy, a podium zamykają mieszkańcy Tunezji.
Dla urozmaicenia
W okresie letnim sos spaghetti wzbogacić możesz o kawałki świeżych pomidorów – wtedy są najsmaczniejsze!



































