Wege Spaghetti Bolońskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wege Spaghetti Bolońskie

Autor: Nerd

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

0.3 opakowania

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podgrzać olej, zeszklić cebulę z cukrem i dodać startą marchewkę. Do usmażonych warzyw dodać pół puszki krojonych pomidorów i doprowadzić do wrzenia.

Krok 2

Przerzucić wszystko do miski i zmiksować, a na patelnię wrzucić cukinię pokrojoną w kostkę. dodać sól, pieprz, cebulę i suszone pomidory w proszku. Zasmażyć mięso na brązowy kolor i dolać zmiksowany sos.

Krok 3

Dodać przyprawy (bazylię, pietruszkę, oregano, czosnek granulowany, tymianek, cząber i estragon) Przykryć i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut.

Krok 4

Podawać z ugotowanym makaronem spaghetti.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej