Wege Spaghetti Bolońskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wege Spaghetti Bolońskie

Autor: Nerd

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

0.3 opakowania

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podgrzać olej, zeszklić cebulę z cukrem i dodać startą marchewkę. Do usmażonych warzyw dodać pół puszki krojonych pomidorów i doprowadzić do wrzenia.

Krok 2

Przerzucić wszystko do miski i zmiksować, a na patelnię wrzucić cukinię pokrojoną w kostkę. dodać sól, pieprz, cebulę i suszone pomidory w proszku. Zasmażyć mięso na brązowy kolor i dolać zmiksowany sos.

Krok 3

Dodać przyprawy (bazylię, pietruszkę, oregano, czosnek granulowany, tymianek, cząber i estragon) Przykryć i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut.

Krok 4

Podawać z ugotowanym makaronem spaghetti.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wege Spaghetti Bolońskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej