Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

20 mililitrów

1 sztuka

40 gramów

4 sztuki

400 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

25 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

70 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz szpinak. Cykorię rozdziel na pojedyncze liski i połącz wszystko w misce do sałatki.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 2

Krok 3

Polej sałatkę oliwą i octem. Delikatnie wymieszaj.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 3

Krok 4

Upraż migdały na suchej patelni, posiekaj je, a następnie dodaj wraz z kilkoma plastrami parmezanu do sałatki.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 4

Krok 5

Kiełbasę i czosnek pokrój w plastry. Podsmaż na rumiano na patelni. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do kiełbasy. Całość zagotuj.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 5

Krok 6

Następnie dodaj odcedzony i ciepły makaron, żółtko oraz startą resztę parmezanu. Wszystko dokładnie i energicznie wymieszaj. Nie gotuj. Danie serwuj natychmiast posypane ziołami z sałatką podaną oddzielnie.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatkąPenne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką

Makaron ugotuj al dente.