Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

20 mililitrów

1 sztuka

40 gramów

4 sztuki

400 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

25 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

70 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz szpinak. Cykorię rozdziel na pojedyncze liski i połącz wszystko w misce do sałatki.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 2

Krok 3

Polej sałatkę oliwą i octem. Delikatnie wymieszaj.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 3

Krok 4

Upraż migdały na suchej patelni, posiekaj je, a następnie dodaj wraz z kilkoma plastrami parmezanu do sałatki.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 4

Krok 5

Kiełbasę i czosnek pokrój w plastry. Podsmaż na rumiano na patelni. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do kiełbasy. Całość zagotuj.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 5

Krok 6

Następnie dodaj odcedzony i ciepły makaron, żółtko oraz startą resztę parmezanu. Wszystko dokładnie i energicznie wymieszaj. Nie gotuj. Danie serwuj natychmiast posypane ziołami z sałatką podaną oddzielnie.

Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatkąPenne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką

Makaron ugotuj al dente.