Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką
łatwe
140 osób zapisało

Składniki
300 mililitrów
20 mililitrów
1 sztuka
40 gramów
4 sztuki
400 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
25 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
70 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Umyj i osusz szpinak. Cykorię rozdziel na pojedyncze liski i połącz wszystko w misce do sałatki.

Krok 3
Polej sałatkę oliwą i octem. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4
Upraż migdały na suchej patelni, posiekaj je, a następnie dodaj wraz z kilkoma plastrami parmezanu do sałatki.

Krok 5
Kiełbasę i czosnek pokrój w plastry. Podsmaż na rumiano na patelni. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do kiełbasy. Całość zagotuj.

Krok 6
Następnie dodaj odcedzony i ciepły makaron, żółtko oraz startą resztę parmezanu. Wszystko dokładnie i energicznie wymieszaj. Nie gotuj. Danie serwuj natychmiast posypane ziołami z sałatką podaną oddzielnie.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej