Penne carbonara z kiełbasą i włoską sałatką
łatwe
117 osób zapisało
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
70 gramów
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
20 mililitrów
25 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
100 gramów
40 gramów
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Umyj i osusz szpinak. Cykorię rozdziel na pojedyncze liski i połącz wszystko w misce do sałatki.
Krok 3
Polej sałatkę oliwą i octem. Delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Upraż migdały na suchej patelni, posiekaj je, a następnie dodaj wraz z kilkoma plastrami parmezanu do sałatki.
Krok 5
Kiełbasę i czosnek pokrój w plastry. Podsmaż na rumiano na patelni. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do kiełbasy. Całość zagotuj.
Krok 6
Następnie dodaj odcedzony i ciepły makaron, żółtko oraz startą resztę parmezanu. Wszystko dokładnie i energicznie wymieszaj. Nie gotuj. Danie serwuj natychmiast posypane ziołami z sałatką podaną oddzielnie.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej