
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
0.5 pęczka
20 mililitrów
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek i odcedź.
Krok 2
Kurczaka pokrój w dużą kostkę, cebulę w piórka, chili i czosnek posiekaj. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, cebulę, czosnek oraz chili i curry. Całość zalej Fixem. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 8 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj odsączoną ciecierzycę oraz pokrojoną kolendrę.
Krok 5
Gorący makaron nałóż na talerze, a następnie polej gotowym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej