Orientalne penne z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne penne z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

2 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

3 łyżki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek i odcedź.

Krok 2

Kurczaka pokrój w dużą kostkę, cebulę w piórka, chili i czosnek posiekaj. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, cebulę, czosnek oraz chili i curry. Całość zalej Fixem. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj odsączoną ciecierzycę oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Gorący makaron nałóż na talerze, a następnie polej gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej