Orientalne penne z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne penne z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

20 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek i odcedź.

Krok 2

Kurczaka pokrój w dużą kostkę, cebulę w piórka, chili i czosnek posiekaj. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, cebulę, czosnek oraz chili i curry. Całość zalej Fixem. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj odsączoną ciecierzycę oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Gorący makaron nałóż na talerze, a następnie polej gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej