Orientalne penne z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne penne z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

20 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek i odcedź.

Krok 2

Kurczaka pokrój w dużą kostkę, cebulę w piórka, chili i czosnek posiekaj. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, cebulę, czosnek oraz chili i curry. Całość zalej Fixem. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj odsączoną ciecierzycę oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Gorący makaron nałóż na talerze, a następnie polej gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej