Orientalne penne z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne penne z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

118 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

2 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

3 łyżki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwek i odcedź.

Krok 2

Kurczaka pokrój w dużą kostkę, cebulę w piórka, chili i czosnek posiekaj. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, cebulę, czosnek oraz chili i curry. Całość zalej Fixem. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj odsączoną ciecierzycę oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Gorący makaron nałóż na talerze, a następnie polej gotowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne penne z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej