Diabelsko szybkie spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelsko szybkie spaghetti

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 pęczek

20 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Sos dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ugotowany makaron ułóż na talerzach i polej sosem. Podawaj.

Krok 2

Oliwę i ser topiony podgrzej i wymieszaj tak, by stanowiły jednolita masę.

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 3

Czosnek rozgnieć w prasce, a natkę pietruszki oraz paprykę drobno posiekaj. Następnie dodaj je do sosu wraz z łyżką wody.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej