Diabelsko szybkie spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelsko szybkie spaghetti

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 pęczek

20 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Sos dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ugotowany makaron ułóż na talerzach i polej sosem. Podawaj.

Krok 2

Oliwę i ser topiony podgrzej i wymieszaj tak, by stanowiły jednolita masę.

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 3

Czosnek rozgnieć w prasce, a natkę pietruszki oraz paprykę drobno posiekaj. Następnie dodaj je do sosu wraz z łyżką wody.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej