Linguine z parmezanem i ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Linguine z parmezanem i ricottą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

60 gramów

90 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj miękkie masło oraz ser ricotta. Posiekaj chilli.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 2

Krok 3

Dopraw posiekanym chilli i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 3

Krok 4

Połącz makaron z masa serową, wymieszaj z parmezanem, podawaj.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Wojtek Dziuba

    Wojtek Dziuba , 02.02.2019

    Użyłem normalnego twarogu. Pyszne, bardzo szybkie danie. Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Linguine z parmezanem i ricottą Linguine z parmezanem i ricottą

Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.