Linguine z parmezanem i ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Linguine z parmezanem i ricottą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

60 gramów

90 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj miękkie masło oraz ser ricotta. Posiekaj chilli.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 2

Krok 3

Dopraw posiekanym chilli i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 3

Krok 4

Połącz makaron z masa serową, wymieszaj z parmezanem, podawaj.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Wojtek Dziuba

    Wojtek Dziuba , 02.02.2019

    Użyłem normalnego twarogu. Pyszne, bardzo szybkie danie. Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Linguine z parmezanem i ricottą Linguine z parmezanem i ricottą

Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.