Linguine z parmezanem i ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Linguine z parmezanem i ricottą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

60 gramów

90 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj miękkie masło oraz ser ricotta. Posiekaj chilli.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 2

Krok 3

Dopraw posiekanym chilli i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 3

Krok 4

Połącz makaron z masa serową, wymieszaj z parmezanem, podawaj.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Wojtek Dziuba

    Wojtek Dziuba , 02.02.2019

    Użyłem normalnego twarogu. Pyszne, bardzo szybkie danie. Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej