Linguine z parmezanem i ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Linguine z parmezanem i ricottą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

206 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

60 gramów

90 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj miękkie masło oraz ser ricotta. Posiekaj chilli.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 2

Krok 3

Dopraw posiekanym chilli i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 3

Krok 4

Połącz makaron z masa serową, wymieszaj z parmezanem, podawaj.

Linguine z parmezanem i ricottą  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Wojtek Dziuba

    Wojtek Dziuba , 02.02.2019

    Użyłem normalnego twarogu. Pyszne, bardzo szybkie danie. Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Linguine z parmezanem i ricottą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Linguine z parmezanem i ricottą Linguine z parmezanem i ricottą

Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.