
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
1 łyżka
40 gramów
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
50 gramów
400 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło wymieszaj z ziołami, zamknij w szczelnym pojemniku i schowaj do lodówki.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pomidory, oliwki, kapary oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj 15 minut.
Krok 4
Makaron tagliatelle ugotuj al dente i dodaj do sosu.
Krok 5
Dodaj masło z ziołami. Posyp oregano i bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej