Tagiatelle z parmezanem i kaparami - szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Aromatyczne tagliatelle z parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

40 gramów

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

50 gramów

400 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wymieszaj z ziołami, zamknij w szczelnym pojemniku i schowaj do lodówki.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pomidory, oliwki, kapary oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj 15 minut.

Krok 4

Makaron tagliatelle ugotuj al dente i dodaj do sosu.

Krok 5

Dodaj masło z ziołami. Posyp oregano i bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej