Tagiatelle z parmezanem i kaparami - szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Aromatyczne tagliatelle z parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

40 gramów

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

50 gramów

400 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wymieszaj z ziołami, zamknij w szczelnym pojemniku i schowaj do lodówki.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pomidory, oliwki, kapary oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj 15 minut.

Krok 4

Makaron tagliatelle ugotuj al dente i dodaj do sosu.

Krok 5

Dodaj masło z ziołami. Posyp oregano i bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej