Składniki
4 łyżki
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
1 łyżka
40 gramów
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
50 gramów
400 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło wymieszaj z ziołami, zamknij w szczelnym pojemniku i schowaj do lodówki.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pomidory, oliwki, kapary oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj 15 minut.
Krok 4
Makaron tagliatelle ugotuj al dente i dodaj do sosu.
Krok 5
Dodaj masło z ziołami. Posyp oregano i bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej