Tagiatelle z parmezanem i kaparami - szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Aromatyczne tagliatelle z parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

40 gramów

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

50 gramów

400 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wymieszaj z ziołami, zamknij w szczelnym pojemniku i schowaj do lodówki.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pomidory, oliwki, kapary oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj 15 minut.

Krok 4

Makaron tagliatelle ugotuj al dente i dodaj do sosu.

Krok 5

Dodaj masło z ziołami. Posyp oregano i bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne tagliatelle z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej