
Składniki
ciasto:
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
1 szczypta
30 mililitrów
3 łyżki
farsz:
400 gramów
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Krok 2
Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Krok 3
Usmaż naleśniki.

Krok 4
Piersi z kurczaka pokrój w paski. Fix Knorr wymieszaj z olejem, natrzyj nim mięso i obsmaż je na patelni.

Krok 5
Cebulę pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż przez chwilę. Całość wystudź i wymieszaj z tartym serem.

Krok 6
Farsz zawiń w naleśniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki à la kebab
Błyskawiczny obiad z charakterem. Naleśniki à la kebab z soczystymi, dobrze doprawionymi kąskami kurczaka to danie łączące tradycję z delikatną nutką orientu. Usmażyłaś naleśniki, ale nie masz pomysłu na to, z jakim farszem je podać? Postaw na kurczaka doprawionego przyprawami i ziołami typowymi dla kuchni tureckiej. Oprócz żółtego sera dodać możesz do niego garść pokrojonych w ósemki pieczarek, kukurydzę z puszki oraz plastry kiszonego ogórka. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować to danie na raty i usmażyć naleśniki dzień wcześniej. Pamiętaj jedynie, by zabezpieczyć je przed wyschnięciem folią do żywności i włożyć do lodówki. Nadzienie à la kebab będzie doskonale komponować się również z tortillą. Możesz przyrządzić ją samodzielnie lub kupić gotowe placki.