• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania głównePrzetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillPiknikSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      Dania do pracyŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze DaniaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia Bliskiego WschoduKuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowaniePieczenieSmażenie
  • Blog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • Społeczność
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Podobne
do tego przepisu
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Naleśniki z pieczarkami i kurczakiem
Naleśniki z pieczarkami i kurczakiem
Naleśniki z kurczakiem  i brokułami
Naleśniki z kurczakiem i brokułami
Ślimaki kurczakowo- serowe
Ślimaki kurczakowo- serowe
Kuchnie świata ›Tłusty czwartek ›Street food ›Naleśniki ›
Podoba Ci się ten przepis?  
Wyślij składniki do frisco.pl
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Naleśniki
  • Naleśniki à la kebab

Naleśniki à la kebab

Autor: Piotr Murawski
Naleśniki à la kebab
  • 45 minut45
  • Łatwe
  • 4 osoby4
38
Oceń przepis jako pierwszy
1631
45
WYDRUKUJ
467 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
736 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
    ciasto
  • mleko
    1 szklanka
  • jajka
    2 szt.
  • mąka
    1,5 szklanka
  • sól
    1 szczypta
  • olej
    30 ml
  • tłuszcz do smażenia
    null g
  • farsz
  • piersi z kurczaka
    400 g
  • Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
    1 opak.
  • cebula
    2 szt.
  • ser żółty
    200 g
  • jogurt naturalny lub majonez
    100 g
  • olej roślinny
    3 łyżki
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Naleśniki à la kebab – krok 1
    Krok 1
    Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.
  • Naleśniki à la kebab – krok 2
    Krok 2
    Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.
  • Naleśniki à la kebab – krok 3
    Krok 3
    Usmaż naleśniki.
  • Naleśniki à la kebab – krok 4
    Krok 4
    Piersi z kurczaka pokrój w paski. Fix Knorr wymieszaj z olejem, natrzyj nim mięso i obsmaż je na patelni.
  • Naleśniki à la kebab – krok 5
    Krok 5
    Cebulę pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż przez chwilę. Całość wystudź i wymieszaj z tartym serem.
  • Naleśniki à la kebab – krok 6
    Krok 6
    Farsz zawiń w naleśniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
dania z piersi kurczakaKURCZAKPROSTY PRZEPISKURCZAK SMAŻONYPROSTY PRZEPIS Z KURCZAKIEMNALEŚNIKINALEŚNIKI Z MIĘSEMPIECZENIEFRISCO
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Kebab z sosem czosnkowym KnorrREKLAMAFix Kebab z sosem czosnkowym KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Kebab z sosem czosnkowym KnorrREKLAMAFix Kebab z sosem czosnkowym KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (45)
Jerzy PopowskiOdpowiedz27.09.2015
Nadziewane farszem mięsnym, jeśli zostało po zrobieniu pierogów, podsmażone, przed podaniem, do tego surówka z kwaszonej kapusty.
Piotr SaniewskyOdpowiedz9.08.2015
shit
Halina NowakOdpowiedz9.08.2015
Przepisy da ok!
Halina NowakOdpowiedz9.08.2015
Wszystkie podane tu przrpisy da ok!
Anna SzotekOdpowiedz9.08.2015
Kilka minut,aż ser się roztopi......pozdrawiam.
Andrzej PawliszynOdpowiedz9.08.2015
Kto to będzie jat
Jola PetrykowskaOdpowiedz9.08.2015
Bardzo lubię dżem.z zielonych pomidorów.Mówią ,że niezdrowy.
Ewa Lisowska-MilewskaOdpowiedz9.08.2015
Szpinak + feta:) lub tuńczyk, kukurydza i ogórek konserwowy lub kiszony
Irena OchocińskaOdpowiedz9.08.2015
Nadziewam pieczarkami.
Wojtek ŁozińskiOdpowiedz9.08.2015
zamawiam
Krystyna StaszakOdpowiedz9.08.2015
jakieś tu mecyje nam polecają...trza spróbować.....
Artur LiberskiOdpowiedz8.08.2015
Noemi, zmierzysz się?
Agnieszka CedrychOdpowiedz8.08.2015
Super przepis.Jak dlugo zapiekamy??
Bogdan Krzysztof KrasickiOdpowiedz8.08.2015
ble
Urszula KreftaOdpowiedz8.08.2015
...a ja lubię je smażyć, szczególnie dla moich wnuków. Jakie góry przez dwadzieścia lat napiekłam :) Mam czwórkę wnuków, do tego kolegów potrafili zapraszać :)
Miriam MałeckaOdpowiedz8.08.2015
Sama też mam w sobie, takiego turkucia. Ale samej jest łatwiej, ale jak ma się mróweczki, na dwóch nóżkach, to wszędzie ich pełno i nie wiadomo kiedy, coś nabroją.
Miriam MałeckaOdpowiedz8.08.2015
Pomidory, o czym ludzie, albo nie wiedzą, albo zapominają to owoce. Dobry pomidor, ma w sobie tyle cukru, że jak się umie go wydobyć, to potrawa jest słodka. Ja zajadam się pomidorami w okresie lata.
Urszula KreftaOdpowiedz8.08.2015
Ja naleśniki to tylko na wytrawnie szpinak, pieczarki, farsz mięsny itp Do tego dobieram sosy własnej kombinacji...pyszności. Byle nie słodkie :)
Agata SochaOdpowiedz8.08.2015
musi byc pyszne
Justyna KoszalkaOdpowiedz8.08.2015
To jest super danie ,.
Janusz KapturOdpowiedz8.08.2015
ja myślałem że to odchudzony kurczak
Jola PetrykowskaOdpowiedz8.08.2015
A ja zjem każdy rodzaj i na słodko i na ostro ...tylko żebym nie musiała stać przy kuchence i smazyc ,smazyc ,smazyc....bo c odłoże na talerz to podchodzi turkuc podjadek i zabiera nalesnika! To mnie zniechęca.Talerz ciągle pusty !
Kazimiera SachaOdpowiedz8.08.2015
Pyszności ☺
Danuta StafinOdpowiedz8.08.2015
A może takie jak ja robię ,farsz jak na pierogi ruskie tylko bardziej ostry ,a potem zwinąć w rulonik obtoczyć w jajku i bułce tartej i ponownie opiec ,
Helena GieOdpowiedz8.08.2015
z kapustą z grzybami z mięsem z warzywami plus kombinacje można dodać szpinak i ser pleśniowy a także mocarelle.
Danuta GrzanowskaOdpowiedz8.08.2015
Naleśniki ze szpinakiem pychotka
Jolanta KacprzyckaOdpowiedz8.08.2015
Szpinak i pieczarki, zawinąć w rulon, ułożyć w naczyniu do zapiekania polać beszamelem posypać serem i zapiec...pycha
Marian OlejnikOdpowiedz8.08.2015
Chętnie bym skonsumował
Anna SzotekOdpowiedz8.08.2015
Mięso mielone,sos Boloński fasolka czerwona konserwowa,zawijam w nalesnik,ser żółty i zapiekam,można przyprawić sos na ostro papryką ......pychotka.....polecam.....
Barbara LewkowiczOdpowiedz8.08.2015
My jadamy naleśniki z ruskim nadzieniem
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Zawijane i składane - naleśniki na słono
Zawijane i składane - naleśniki na słono
Domowy klasyk na każdą okazję. Naleśniki.
Domowy klasyk na każdą okazję. Naleśniki.
Naleśniki z lodami
Naleśniki z lodami
Jak zrobić naleśniki? – 5 sprawdzonych trików
Jak zrobić naleśniki? – 5 sprawdzonych trików
avatar

Naleśniki à la kebab

Błyskawiczny obiad z charakterem. Naleśniki à la kebab z soczystymi, dobrze doprawionymi kąskami kurczaka to danie łączące tradycję z delikatną nutką orientu. Usmażyłaś naleśniki, ale nie masz pomysłu na to, z jakim farszem je podać? Postaw na kurczaka doprawionego przyprawami i ziołami typowymi dla kuchni tureckiej. Oprócz żółtego sera dodać możesz do niego garść pokrojonych w ósemki pieczarek, kukurydzę z puszki oraz plastry kiszonego ogórka. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować to danie na raty i usmażyć naleśniki dzień wcześniej. Pamiętaj jedynie, by zabezpieczyć je przed wyschnięciem folią do żywności i włożyć do lodówki. Nadzienie à la kebab będzie doskonale komponować się również z tortillą. Możesz przyrządzić ją samodzielnie lub kupić gotowe placki.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych. Dane osobowe będą kiedy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

38
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:
KnorrHellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowyRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny