Naleśniki à la kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki à la kebab

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

52

1894 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

670 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

1 szczypta

30 mililitrów

3 łyżki

farsz:

400 gramów

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Naleśniki à la kebab - Krok 1

Krok 2

Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Naleśniki à la kebab - Krok 2

Krok 3

Usmaż naleśniki.

Naleśniki à la kebab - Krok 3

Krok 4

Piersi z kurczaka pokrój w paski. Fix Knorr wymieszaj z olejem, natrzyj nim mięso i obsmaż je na patelni.

Naleśniki à la kebab - Krok 4

Krok 5

Cebulę pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż przez chwilę. Całość wystudź i wymieszaj z tartym serem.

Naleśniki à la kebab - Krok 5

Krok 6

Farsz zawiń w naleśniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.

Naleśniki à la kebab - Krok 6
45

Opinie o przepisie

  • Jerzy Popowski

    Jerzy Popowski , 27.09.2015

    Nadziewane farszem mięsnym, jeśli zostało po zrobieniu pierogów, podsmażone, przed podaniem, do tego surówka z kwaszonej kapusty.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Saniewsky

    Piotr Saniewsky , 09.08.2015

    shit

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Nowak

    Halina Nowak , 09.08.2015

    Przepisy da ok!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Nowak

    Halina Nowak , 09.08.2015

    Wszystkie podane tu przrpisy da ok!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 09.08.2015

    Kilka minut,aż ser się roztopi......pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Pawliszyn

    Andrzej Pawliszyn , 09.08.2015

    Kto to będzie jat

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Petrykowska

    Jola Petrykowska , 09.08.2015

    Bardzo lubię dżem.z zielonych pomidorów.Mówią ,że niezdrowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Lisowska-Milewska

    Ewa Lisowska-Milewska , 09.08.2015

    Szpinak + feta:) lub tuńczyk, kukurydza i ogórek konserwowy lub kiszony

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Ochocińska

    Irena Ochocińska , 09.08.2015

    Nadziewam pieczarkami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 09.08.2015

    zamawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Staszak

    Krystyna Staszak , 09.08.2015

    jakieś tu mecyje nam polecają...trza spróbować.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Liberski

    Artur Liberski , 08.08.2015

    Noemi, zmierzysz się?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Cedrych

    Agnieszka Cedrych , 08.08.2015

    Super przepis.Jak dlugo zapiekamy??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Krzysztof Krasicki

    Bogdan Krzysztof Krasicki , 08.08.2015

    ble

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 08.08.2015

    ...a ja lubię je smażyć, szczególnie dla moich wnuków. Jakie góry przez dwadzieścia lat napiekłam :) Mam czwórkę wnuków, do tego kolegów potrafili zapraszać :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miriam Małecka

    Miriam Małecka , 08.08.2015

    Sama też mam w sobie, takiego turkucia. Ale samej jest łatwiej, ale jak ma się mróweczki, na dwóch nóżkach, to wszędzie ich pełno i nie wiadomo kiedy, coś nabroją.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miriam Małecka

    Miriam Małecka , 08.08.2015

    Pomidory, o czym ludzie, albo nie wiedzą, albo zapominają to owoce. Dobry pomidor, ma w sobie tyle cukru, że jak się umie go wydobyć, to potrawa jest słodka. Ja zajadam się pomidorami w okresie lata.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Krefta

    Urszula Krefta , 08.08.2015

    Ja naleśniki to tylko na wytrawnie szpinak, pieczarki, farsz mięsny itp Do tego dobieram sosy własnej kombinacji...pyszności. Byle nie słodkie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Socha

    Agata Socha , 08.08.2015

    musi byc pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Koszalka

    Justyna Koszalka , 08.08.2015

    To jest super danie ,.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kaptur

    Janusz Kaptur , 08.08.2015

    ja myślałem że to odchudzony kurczak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Petrykowska

    Jola Petrykowska , 08.08.2015

    A ja zjem każdy rodzaj i na słodko i na ostro ...tylko żebym nie musiała stać przy kuchence i smazyc ,smazyc ,smazyc....bo c odłoże na talerz to podchodzi turkuc podjadek i zabiera nalesnika! To mnie zniechęca.Talerz ciągle pusty !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimiera Sacha

    Kazimiera Sacha , 08.08.2015

    Pyszności ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Stafin

    Danuta Stafin , 08.08.2015

    A może takie jak ja robię ,farsz jak na pierogi ruskie tylko bardziej ostry ,a potem zwinąć w rulonik obtoczyć w jajku i bułce tartej i ponownie opiec ,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Gie

    Helena Gie , 08.08.2015

    z kapustą z grzybami z mięsem z warzywami plus kombinacje można dodać szpinak i ser pleśniowy a także mocarelle.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Grzanowska

    Danuta Grzanowska , 08.08.2015

    Naleśniki ze szpinakiem pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Kacprzycka

    Jolanta Kacprzycka , 08.08.2015

    Szpinak i pieczarki, zawinąć w rulon, ułożyć w naczyniu do zapiekania polać beszamelem posypać serem i zapiec...pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Olejnik

    Marian Olejnik , 08.08.2015

    Chętnie bym skonsumował

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 08.08.2015

    Mięso mielone,sos Boloński fasolka czerwona konserwowa,zawijam w nalesnik,ser żółty i zapiekam,można przyprawić sos na ostro papryką ......pychotka.....polecam.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Lewkowicz

    Barbara Lewkowicz , 08.08.2015

    My jadamy naleśniki z ruskim nadzieniem

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki à la kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki à la kebabNaleśniki à la kebab

Błyskawiczny obiad z charakterem. Naleśniki à la kebab z soczystymi, dobrze doprawionymi kąskami kurczaka to danie łączące tradycję z delikatną nutką orientu. Usmażyłaś naleśniki, ale nie masz pomysłu na to, z jakim farszem je podać? Postaw na kurczaka doprawionego przyprawami i ziołami typowymi dla kuchni tureckiej. Oprócz żółtego sera dodać możesz do niego garść pokrojonych w ósemki pieczarek, kukurydzę z puszki oraz plastry kiszonego ogórka. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować to danie na raty i usmażyć naleśniki dzień wcześniej. Pamiętaj jedynie, by zabezpieczyć je przed wyschnięciem folią do żywności i włożyć do lodówki. Nadzienie à la kebab będzie doskonale komponować się również z tortillą. Możesz przyrządzić ją samodzielnie lub kupić gotowe placki.