Naleśniki à la kebab

- Krok 1Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.
- Krok 2Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.
- Krok 3Usmaż naleśniki.
- Krok 4Piersi z kurczaka pokrój w paski. Fix Knorr wymieszaj z olejem, natrzyj nim mięso i obsmaż je na patelni.
- Krok 5Cebulę pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż przez chwilę. Całość wystudź i wymieszaj z tartym serem.
- Krok 6Farsz zawiń w naleśniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.

Naleśniki à la kebab
Błyskawiczny obiad z charakterem. Naleśniki à la kebab z soczystymi, dobrze doprawionymi kąskami kurczaka to danie łączące tradycję z delikatną nutką orientu. Usmażyłaś naleśniki, ale nie masz pomysłu na to, z jakim farszem je podać? Postaw na kurczaka doprawionego przyprawami i ziołami typowymi dla kuchni tureckiej. Oprócz żółtego sera dodać możesz do niego garść pokrojonych w ósemki pieczarek, kukurydzę z puszki oraz plastry kiszonego ogórka. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować to danie na raty i usmażyć naleśniki dzień wcześniej. Pamiętaj jedynie, by zabezpieczyć je przed wyschnięciem folią do żywności i włożyć do lodówki. Nadzienie à la kebab będzie doskonale komponować się również z tortillą. Możesz przyrządzić ją samodzielnie lub kupić gotowe placki.