Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szklanka

null

null

0.5 szklanki

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i odstaw na 30 minut, po czym usmaż naleśniki.

Krok 2

Naleśniki posmaruj serem ziołowym, a następnie zroluj i ułóż w wysmarowanym naczyniu do zapiekania.

Krok 3

Zalej beszamelem i posyp tartym serem.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku do czasu, gdy wierzch potrawy przybierze jasnozłoty kolor. Podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej