Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem
średnie
14 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 szklanka
null
null
0.5 szklanki
1 szklanka
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i odstaw na 30 minut, po czym usmaż naleśniki.
Krok 2
Naleśniki posmaruj serem ziołowym, a następnie zroluj i ułóż w wysmarowanym naczyniu do zapiekania.
Krok 3
Zalej beszamelem i posyp tartym serem.
Krok 4
Zapiekaj w piekarniku do czasu, gdy wierzch potrawy przybierze jasnozłoty kolor. Podaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej