Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem
średnie
12 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 szklanka
null
null
0.5 szklanki
1 szklanka
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i odstaw na 30 minut, po czym usmaż naleśniki.
Krok 2
Naleśniki posmaruj serem ziołowym, a następnie zroluj i ułóż w wysmarowanym naczyniu do zapiekania.
Krok 3
Zalej beszamelem i posyp tartym serem.
Krok 4
Zapiekaj w piekarniku do czasu, gdy wierzch potrawy przybierze jasnozłoty kolor. Podaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej