Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szklanka

null

null

0.5 szklanki

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i odstaw na 30 minut, po czym usmaż naleśniki.

Krok 2

Naleśniki posmaruj serem ziołowym, a następnie zroluj i ułóż w wysmarowanym naczyniu do zapiekania.

Krok 3

Zalej beszamelem i posyp tartym serem.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku do czasu, gdy wierzch potrawy przybierze jasnozłoty kolor. Podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z serem ziołowym pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej