Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

5 dekagramów

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 kilograma

null

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka, wody, jajka i szczypty soli i cukru zrób ciasto i usmaż naleśniki.

Krok 2

Szpinak rozmroź i posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, pomidory pokrój na mniejsze kawałki, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Filet pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj szpinak, przypraw i duś przez 20 minut.

Krok 4

Dodaj czosnek, śmietanę i wymieszaj.

Krok 5

Farsz nałóż na naleśniki, zwiń je i posyp starty żółtym serem. Udekoruj pomidorami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kruche z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej