Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 szklanki

5 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

null

null

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka, wody, jajka i szczypty soli i cukru zrób ciasto i usmaż naleśniki.

Krok 2

Szpinak rozmroź i posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, pomidory pokrój na mniejsze kawałki, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Filet pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj szpinak, przypraw i duś przez 20 minut.

Krok 4

Dodaj czosnek, śmietanę i wymieszaj.

Krok 5

Farsz nałóż na naleśniki, zwiń je i posyp starty żółtym serem. Udekoruj pomidorami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej