
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 szklanki
5 dekagramów
1 szklanka
4 sztuki
0.5 kilograma
1 sztuka
null
null
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, mleka, wody, jajka i szczypty soli i cukru zrób ciasto i usmaż naleśniki.
Krok 2
Szpinak rozmroź i posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, pomidory pokrój na mniejsze kawałki, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Filet pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj szpinak, przypraw i duś przez 20 minut.
Krok 4
Dodaj czosnek, śmietanę i wymieszaj.
Krok 5
Farsz nałóż na naleśniki, zwiń je i posyp starty żółtym serem. Udekoruj pomidorami.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej