Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
1.5 szklanki
1.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszać ze sobą: mleko, jajka, wodę, mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, olej, wiórki kokosowe i sól. Cynamonu można dodać mniej lub więcej, zależy jak mocny smak chcemy uzyskać.
Krok 2
Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.
Krok 3
Smaż naleśniki. Smacznego!!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej