Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi

Autor: Marta Ewa

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszać ze sobą: mleko, jajka, wodę, mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, olej, wiórki kokosowe i sól. Cynamonu można dodać mniej lub więcej, zależy jak mocny smak chcemy uzyskać.

Krok 2

Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Krok 3

Smaż naleśniki. Smacznego!!

2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna

    Katarzyna , 12.02.2022

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • hanka

    hanka , 31.07.2021

    Super!! Bardzo dobre naleśniki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki cynamonowe z wiórkami kokosowymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej