Składniki
2 szklanki
2 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
2 szczypty
4 sztuki
1 łyżeczka
9 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, dodać jajko i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Naleśniki piec na margarynie.
Krok 2
Farsz ze szpinaku Szpinak ugotować. Gdy będzie gotowy a woda odparuje dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posolić i doprawić pieprzem.
Krok 3
Naleśniki ułożyć na talerzu, wnętrze wysmarować farszem ze szpinaku. Naleśnik zawinąć na wierzch posypać tartym serem lub położyć plastry sera. Gotowe do podania. Ewentualnie całość można włożyć do mikrofali lub pieca na chwile aby ser się rozpuścił prędzej.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej