Naleśniki ze szpinakiem

Autor: Babcia Bunia

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

2 szczypty

4 sztuki

1 łyżeczka

9 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, dodać jajko i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Naleśniki piec na margarynie.

Krok 2

Farsz ze szpinaku Szpinak ugotować. Gdy będzie gotowy a woda odparuje dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posolić i doprawić pieprzem.

Krok 3

Naleśniki ułożyć na talerzu, wnętrze wysmarować farszem ze szpinaku. Naleśnik zawinąć na wierzch posypać tartym serem lub położyć plastry sera. Gotowe do podania. Ewentualnie całość można włożyć do mikrofali lub pieca na chwile aby ser się rozpuścił prędzej.

Babcia Bunia

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej