Naleśniki z pieczarkami i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

350 gramów

0.5 pęczka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżki

ciasto na naleśniki:

250 gramów

400 mililitrów

2 sztuki

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki łącząc wszystkie składniki za pomocą miksera, smaż naleśniki na patelni z małą ilością tłuszczu.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 1

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, natkę posiekaj, ser feta pokrój w niewielką kostkę.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 2

Krok 3

Przesmaż na patelni pieczarki, dodaj Knorr Mini kostkę, bułkę tartą i dopraw pieprzem, lekko przestudź farsz, dodaj fetę i natkę.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 3

Krok 4

Na naleśnikach ułóż farsz, zegnij dwa przeciwległe brzegi do siebie na 2-3 cm i zwiń naleśnika.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 4

Krok 5

Roztrzep jajka w misce, maczaj naleśniki w jajku, a następnie w bułce tartej, obsmaż z każdej strony i od razu podawaj.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej