
Składniki
1 opakowanie
350 gramów
0.5 pęczka
1 łyżka
6 łyżek
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
ciasto na naleśniki:
250 gramów
400 mililitrów
2 sztuki
50 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki łącząc wszystkie składniki za pomocą miksera, smaż naleśniki na patelni z małą ilością tłuszczu.

Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, natkę posiekaj, ser feta pokrój w niewielką kostkę.

Krok 3
Przesmaż na patelni pieczarki, dodaj Knorr Mini kostkę, bułkę tartą i dopraw pieprzem, lekko przestudź farsz, dodaj fetę i natkę.

Krok 4
Na naleśnikach ułóż farsz, zegnij dwa przeciwległe brzegi do siebie na 2-3 cm i zwiń naleśnika.

Krok 5
Roztrzep jajka w misce, maczaj naleśniki w jajku, a następnie w bułce tartej, obsmaż z każdej strony i od razu podawaj z sosem Hellmann's Cheddar.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Hellmann's Cheddar
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z pieczarkami i serem feta
Nie przepadasz za naleśnikami w słodkiej wersji? Razem z nami przygotujesz je na wytrawnie. Przed Tobą znakomite naleśniki z fetą. Przyrządź je w pół godziny i ciesz się szybkimi oraz wyjątkowo smacznymi efektami. Receptura i lista składników już na Ciebie czekają, więc możesz rozpocząć kulinarne działania.
Dla kogo?
Naleśniki z serem feta to najlepsza alternatywa dla wszystkich osób wolących słone obiady. Wymień dżem na wytrawny farsz na bazie sera i pieczarek! Nasza receptura sprawdzi się także w kuchni kulinarnych nowicjuszy. Do przygotowania naleśników w tym wydaniu nie potrzebujesz żadnych specjalnych umiejętności.
Na jaką okazję?
Naleśniki z pieczarkami i serem feta to doskonała propozycja na obiad w zabieganym dniu. Możesz także przygotować większą porcję dania i schować do lodówki. Odgrzewane naleśniki smakują tak samo dobrze!
Czy wiesz, że?
Bazą naleśników jest oczywiście ciasto. Nie powinno być ono ani zbyt grube, ani zbyt chude. Przygotuj ciasto na naleśniki łącząc wszystkie składniki za pomocą miksera, smaż naleśniki na patelni z małą ilością tłuszczu. Później ułóż farsz, zegnij dwa brzegi do siebie i zawiń.
Dla urozmaicenia:
Chcesz zmodyfikować farsz do naleśników z serem feta? Możesz dorzucić do niego inny rodzaj ulubionego sera. Sprawdzi się np. gouda, która idealnie rozpuści się pod wpływem ciepła. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie zostaw nam komentarz z opinią. Mamy nadzieję, że wszystko Ci smakowało.