Naleśniki z pieczarkami i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pieczarkami i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

350 gramów

0.5 pęczka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 sztuki

4 łyżki

ciasto na naleśniki:

250 gramów

400 mililitrów

2 sztuki

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki łącząc wszystkie składniki za pomocą miksera, smaż naleśniki na patelni z małą ilością tłuszczu.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 1

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, natkę posiekaj, ser feta pokrój w niewielką kostkę.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 2

Krok 3

Przesmaż na patelni pieczarki, dodaj Knorr Mini kostkę, bułkę tartą i dopraw pieprzem, lekko przestudź farsz, dodaj fetę i natkę.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 3

Krok 4

Na naleśnikach ułóż farsz, zegnij dwa przeciwległe brzegi do siebie na 2-3 cm i zwiń naleśnika.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 4

Krok 5

Roztrzep jajka w misce, maczaj naleśniki w jajku, a następnie w bułce tartej, obsmaż z każdej strony i od razu podawaj.

Naleśniki z pieczarkami i serem feta - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej