
Składniki
1 opakowanie
350 gramów
0.5 pęczka
1 łyżka
2 łyżeczki
2 sztuki
4 łyżki
ciasto na naleśniki:
250 gramów
400 mililitrów
2 sztuki
50 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki łącząc wszystkie składniki za pomocą miksera, smaż naleśniki na patelni z małą ilością tłuszczu.
Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, natkę posiekaj, ser feta pokrój w niewielką kostkę.
Krok 3
Przesmaż na patelni pieczarki, dodaj Knorr Mini kostkę, bułkę tartą i dopraw pieprzem, lekko przestudź farsz, dodaj fetę i natkę.
Krok 4
Na naleśnikach ułóż farsz, zegnij dwa przeciwległe brzegi do siebie na 2-3 cm i zwiń naleśnika.
Krok 5
Roztrzep jajka w misce, maczaj naleśniki w jajku, a następnie w bułce tartej, obsmaż z każdej strony i od razu podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej