Naleśnikowy piętrowiec

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

7

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.25 sztuki

4 sztuki

30 dekagramów

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować. Chwilkę obgotować. Odcedzić.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić razem ok. 10 minut.

Krok 3

Dodać kapustę i dusić jeszcze ok. 5 minut, mieszając , by nie doprowadzić do przypalenia. Doprawić solą i pieprzem. Można również dodać kostkę rosołową. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 4

Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami. Podsmażać ( podlewając wodą lub bulionem ) przez ok. 10 minut.

Krok 5

Koncentrat pomidorowy wymieszać z 3 łyżkami gęstej śmietany. Doprawić solą i pieprzem i ewentualnie oregano.

Krok 6

Naczynie żaroodporne natłuścić. Na spodzie ułożyć naleśnik. Posmarować ( dokładnie , ale nie grubo) sosem. Ułożyć warstwę mięsa mielonego. Przykryć warstwą warzyw. Posypać startym serem żółtym. Czynność powtórzyć układając: naleśnik, sos, mięso, warzywa, ser. I tak do wyczerpania składników.

Krok 7

Wierzch polać sosem i posypać serem. Zapiekać w 180 C przez ok. 30 minut. Podawać gorące!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowy piętrowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowy piętrowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowy piętrowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowy piętrowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowy piętrowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowy piętrowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowy piętrowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej