Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym
łatwe
126 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
300 mililitrów
ciasto na naleśniki:
250 gramów
500 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Za pomocą miksera połącz składniki na ciasto naleśnikowe, smaż na przetartej olejem patelni naleśniki na złocisty kolor z obu stron.

Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, cebulę obierz i posiekaj, liście majeranku posiekaj drobno.

Krok 3
Na patelni przesmaż cebulę, dodaj pieczarki i duś ok 5 min, dodaj majeranek, bułkę tartą, paprykę i dopraw do smaku pieprzem i solą.

Krok 4
Na każdym naleśniku rozsmaruj przestudzony farsz i złóż na pół, a potem jeszcze raz na pół.

Krok 5
Do garnka wlej wodę i dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr, zagotuj. Naleśniki podawaj odgrzane na suchej patelni i polane sosem Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej