Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

300 mililitrów

ciasto na naleśniki:

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą miksera połącz składniki na ciasto naleśnikowe, smaż na przetartej olejem patelni naleśniki na złocisty kolor z obu stron.

Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - Krok 1

Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, cebulę obierz i posiekaj, liście majeranku posiekaj drobno.

Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - Krok 2

Krok 3

Na patelni przesmaż cebulę, dodaj pieczarki i duś ok 5 min, dodaj majeranek, bułkę tartą, paprykę i dopraw do smaku pieprzem i solą.

Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - Krok 3

Krok 4

Na każdym naleśniku rozsmaruj przestudzony farsz i złóż na pół, a potem jeszcze raz na pół.

Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - Krok 4

Krok 5

Do garnka wlej wodę i dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr, zagotuj. Naleśniki podawaj odgrzane na suchej patelni i polane sosem Knorr.

Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej