Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 szklanki

1.5 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozbijamy z solą i cukrem, stopniowo dodajemy do nich mąkę i wodę z mlekiem cały czas mieszając. Odstawiamy na pół godziny (w tym czasie przygotowujemy farsz), po czym dolewamy łyżkę roztopionego masła. Jeśli ciasto okaże się zbyt gęste, Jak smażymy naleśniki - wiadomo;)

Krok 2

Cebulę podsmażamy przez 3 minuty, dodajemy paprykę, potem salami i smażymy przez kolejne kilka minut aż papryka zmięknie. Następnie dolewamy pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, mini kostkami czosnkowymi oraz oregano i gotujemy przez 3 minuty. Na sam koniec wrzucamy odsączony groszek, mieszamy. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy wedle uznania

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej