Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 szklanki

1.5 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozbijamy z solą i cukrem, stopniowo dodajemy do nich mąkę i wodę z mlekiem cały czas mieszając. Odstawiamy na pół godziny (w tym czasie przygotowujemy farsz), po czym dolewamy łyżkę roztopionego masła. Jeśli ciasto okaże się zbyt gęste, Jak smażymy naleśniki - wiadomo;)

Krok 2

Cebulę podsmażamy przez 3 minuty, dodajemy paprykę, potem salami i smażymy przez kolejne kilka minut aż papryka zmięknie. Następnie dolewamy pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, mini kostkami czosnkowymi oraz oregano i gotujemy przez 3 minuty. Na sam koniec wrzucamy odsączony groszek, mieszamy. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy wedle uznania

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej