Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów
średnie
22 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 szklanki
1.5 szklanki
1.5 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja rozbijamy z solą i cukrem, stopniowo dodajemy do nich mąkę i wodę z mlekiem cały czas mieszając. Odstawiamy na pół godziny (w tym czasie przygotowujemy farsz), po czym dolewamy łyżkę roztopionego masła. Jeśli ciasto okaże się zbyt gęste, Jak smażymy naleśniki - wiadomo;)
Krok 2
Cebulę podsmażamy przez 3 minuty, dodajemy paprykę, potem salami i smażymy przez kolejne kilka minut aż papryka zmięknie. Następnie dolewamy pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, mini kostkami czosnkowymi oraz oregano i gotujemy przez 3 minuty. Na sam koniec wrzucamy odsączony groszek, mieszamy. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy wedle uznania
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej