Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 szklanki

1.5 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozbijamy z solą i cukrem, stopniowo dodajemy do nich mąkę i wodę z mlekiem cały czas mieszając. Odstawiamy na pół godziny (w tym czasie przygotowujemy farsz), po czym dolewamy łyżkę roztopionego masła. Jeśli ciasto okaże się zbyt gęste, Jak smażymy naleśniki - wiadomo;)

Krok 2

Cebulę podsmażamy przez 3 minuty, dodajemy paprykę, potem salami i smażymy przez kolejne kilka minut aż papryka zmięknie. Następnie dolewamy pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, mini kostkami czosnkowymi oraz oregano i gotujemy przez 3 minuty. Na sam koniec wrzucamy odsączony groszek, mieszamy. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy wedle uznania

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej