Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 szklanki

1.5 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozbijamy z solą i cukrem, stopniowo dodajemy do nich mąkę i wodę z mlekiem cały czas mieszając. Odstawiamy na pół godziny (w tym czasie przygotowujemy farsz), po czym dolewamy łyżkę roztopionego masła. Jeśli ciasto okaże się zbyt gęste, Jak smażymy naleśniki - wiadomo;)

Krok 2

Cebulę podsmażamy przez 3 minuty, dodajemy paprykę, potem salami i smażymy przez kolejne kilka minut aż papryka zmięknie. Następnie dolewamy pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, mini kostkami czosnkowymi oraz oregano i gotujemy przez 3 minuty. Na sam koniec wrzucamy odsączony groszek, mieszamy. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy wedle uznania

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z farszem z salami, papryki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej