
Składniki
null
1 szklanka
3 sztuki
250 gramów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmieszaj mąkę z żółtkami.
Krok 2
Powoli dodawaj mleko tak, aby masa byłą jednolita.
Krok 3
Następnie dodaj resztę mleka i dokładnie wymieszaj. Po godzinie dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Dodaj przyprawy i wymieszaj.
Krok 4
Możesz dodać 2 łyżki oliwy lub masła. Smaż na patelni, nalewając ciasto chochelką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej