Naleśniki włoskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki włoskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

3 sztuki

250 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj mąkę z żółtkami.

Krok 2

Powoli dodawaj mleko tak, aby masa byłą jednolita.

Krok 3

Następnie dodaj resztę mleka i dokładnie wymieszaj. Po godzinie dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Dodaj przyprawy i wymieszaj.

Krok 4

Możesz dodać 2 łyżki oliwy lub masła. Smaż na patelni, nalewając ciasto chochelką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej