Naleśniki włoskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki włoskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

3 sztuki

250 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj mąkę z żółtkami.

Krok 2

Powoli dodawaj mleko tak, aby masa byłą jednolita.

Krok 3

Następnie dodaj resztę mleka i dokładnie wymieszaj. Po godzinie dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Dodaj przyprawy i wymieszaj.

Krok 4

Możesz dodać 2 łyżki oliwy lub masła. Smaż na patelni, nalewając ciasto chochelką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej