
Składniki
null
1 szklanka
3 sztuki
250 gramów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmieszaj mąkę z żółtkami.
Krok 2
Powoli dodawaj mleko tak, aby masa byłą jednolita.
Krok 3
Następnie dodaj resztę mleka i dokładnie wymieszaj. Po godzinie dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Dodaj przyprawy i wymieszaj.
Krok 4
Możesz dodać 2 łyżki oliwy lub masła. Smaż na patelni, nalewając ciasto chochelką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej