Naleśniki z parówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z parówką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

null

null

8 sztuk

2 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z 2 jajkami, dodaj mąkę, szczyptę soli i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko razem wmieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżka wody, a następnie połącz z majonezem i jogurtem.

Krok 5

Na patelni rozgrzej olej i usmaż ruloniki na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.

Krok 2

Usmaży na patelni cienkie naleśniki. Na brzegu każdego naleśnika ułóż plaster sera, a na nim parówkę. Wszystko razem dokładnie zwiń.

Krok 4

Roztrzep 2 jajka. Zawinięte naleśniki panieruj w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej