Naleśniki z parówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z parówką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

null

null

8 sztuk

2 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z 2 jajkami, dodaj mąkę, szczyptę soli i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko razem wmieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżka wody, a następnie połącz z majonezem i jogurtem.

Krok 5

Na patelni rozgrzej olej i usmaż ruloniki na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.

Krok 2

Usmaży na patelni cienkie naleśniki. Na brzegu każdego naleśnika ułóż plaster sera, a na nim parówkę. Wszystko razem dokładnie zwiń.

Krok 4

Roztrzep 2 jajka. Zawinięte naleśniki panieruj w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej