
Składniki
1 szklanka
2 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
null
null
8 sztuk
2 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko wymieszaj z 2 jajkami, dodaj mąkę, szczyptę soli i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko razem wmieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżka wody, a następnie połącz z majonezem i jogurtem.
Krok 5
Na patelni rozgrzej olej i usmaż ruloniki na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.
Krok 2
Usmaży na patelni cienkie naleśniki. Na brzegu każdego naleśnika ułóż plaster sera, a na nim parówkę. Wszystko razem dokładnie zwiń.
Krok 4
Roztrzep 2 jajka. Zawinięte naleśniki panieruj w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej