Naleśniki razowe z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki razowe z pieczarkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy krótko na odrobinie masła, po czym dodajemy posiekaną drobno cebulę.

Krok 2

Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i dusimy na wolnym ogniu około 10-15 minut, doprawiając przyprawą Delikat i połową kostki bulionowej.

Krok 3

Farsz nakładamy na naleśniki, na wierzchu układając porwany na kawałki ser, a następnie składamy. Układamy na patelni i podgrzewamy na wolnym ogniu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej