Naleśniki razowe z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki razowe z pieczarkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

750 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy krótko na odrobinie masła, po czym dodajemy posiekaną drobno cebulę.

Krok 2

Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i dusimy na wolnym ogniu około 10-15 minut, doprawiając przyprawą Delikat i połową kostki bulionowej.

Krok 3

Farsz nakładamy na naleśniki, na wierzchu układając porwany na kawałki ser, a następnie składamy. Układamy na patelni i podgrzewamy na wolnym ogniu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej