Naleśniki razowe z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki razowe z pieczarkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

750 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy krótko na odrobinie masła, po czym dodajemy posiekaną drobno cebulę.

Krok 2

Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i dusimy na wolnym ogniu około 10-15 minut, doprawiając przyprawą Delikat i połową kostki bulionowej.

Krok 3

Farsz nakładamy na naleśniki, na wierzchu układając porwany na kawałki ser, a następnie składamy. Układamy na patelni i podgrzewamy na wolnym ogniu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki razowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej