
Składniki
1 sztuka
750 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy krótko na odrobinie masła, po czym dodajemy posiekaną drobno cebulę.
Krok 2
Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i dusimy na wolnym ogniu około 10-15 minut, doprawiając przyprawą Delikat i połową kostki bulionowej.
Krok 3
Farsz nakładamy na naleśniki, na wierzchu układając porwany na kawałki ser, a następnie składamy. Układamy na patelni i podgrzewamy na wolnym ogniu. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































