Składniki
50 gramów
1 szklanka
1 sztuka
null
0.5 opakowania
1 sztuka
2 łyżki
null
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
250 mililitrów
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, jajka, mąkę, wodę i łyżeczkę oleju zmiksuj.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu upiecz naleśniki.
Krok 3
Oczyszczone pieczarki pokrój na małe kawałki, podsmażyć na rozgrzanym oleju i wystudź.
Krok 4
Ogórka pokrój na plastry, pomidora w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Składniki dodaj do pieczarek.
Krok 5
Kukurydzę odsącz i dorzuć do warzyw. Przypraw solą i pieprzem, natką i wymieszaj.
Krok 6
Gotowym farszem posmaruj naleśniki, zawinąć formując pakieciki. Podawaj z sosem czosnkowym.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej