
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
250 mililitrów
2 sztuki
50 gramów
250 gramów
null
2 łyżki
1 sztuka
0.5 opakowania
null
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, jajka, mąkę, wodę i łyżeczkę oleju zmiksuj.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu upiecz naleśniki.
Krok 3
Oczyszczone pieczarki pokrój na małe kawałki, podsmażyć na rozgrzanym oleju i wystudź.
Krok 4
Ogórka pokrój na plastry, pomidora w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Składniki dodaj do pieczarek.
Krok 5
Kukurydzę odsącz i dorzuć do warzyw. Przypraw solą i pieprzem, natką i wymieszaj.
Krok 6
Gotowym farszem posmaruj naleśniki, zawinąć formując pakieciki. Podawaj z sosem czosnkowym.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej