Naleśniki z jarskim farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z jarskim farszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

250 mililitrów

2 sztuki

50 gramów

250 gramów

null

2 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

null

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, jajka, mąkę, wodę i łyżeczkę oleju zmiksuj.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu upiecz naleśniki.

Krok 3

Oczyszczone pieczarki pokrój na małe kawałki, podsmażyć na rozgrzanym oleju i wystudź.

Krok 4

Ogórka pokrój na plastry, pomidora w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Składniki dodaj do pieczarek.

Krok 5

Kukurydzę odsącz i dorzuć do warzyw. Przypraw solą i pieprzem, natką i wymieszaj.

Krok 6

Gotowym farszem posmaruj naleśniki, zawinąć formując pakieciki. Podawaj z sosem czosnkowym.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Schab po cygańsku
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej