Naleśniki z jarskim farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z jarskim farszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szklanka

1 sztuka

null

0.5 opakowania

1 sztuka

2 łyżki

null

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, jajka, mąkę, wodę i łyżeczkę oleju zmiksuj.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu upiecz naleśniki.

Krok 3

Oczyszczone pieczarki pokrój na małe kawałki, podsmażyć na rozgrzanym oleju i wystudź.

Krok 4

Ogórka pokrój na plastry, pomidora w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. Składniki dodaj do pieczarek.

Krok 5

Kukurydzę odsącz i dorzuć do warzyw. Przypraw solą i pieprzem, natką i wymieszaj.

Krok 6

Gotowym farszem posmaruj naleśniki, zawinąć formując pakieciki. Podawaj z sosem czosnkowym.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z jarskim farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej