
Składniki
300 gramów
300 gramów
300 mililitrów
2 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
75 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj rózgą lub mikserem mąkę, maślankę,połowę rozpuszczonej margaryny, jaja, cukier, cynamon i proszek do pieczenia i odstaw na kilka minut.

Krok 2
Na rozgrzanej patelni z margaryną smaż placki, wlewając masę łyżką na patelnię. Smaż placki z obu stron na rumiano i tak długo, aby nie były surowe w środku.

Krok 3
Truskawki umyj, wysusz, pokrój na plasterki.

Krok 4
W kuchence mikrofalowej lub na bardzo małym ogniu w rondelku (najlepiej w kąpieli wodnej) rozpuść czekoladę.

Krok 5
Podawaj pancakes z truskawkami oraz polane płynną białą czekoladą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej