Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
403 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

437 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

0.2 szklanki

30 mililitrów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

nadzienie:

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.3 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki mieszając ze sobą jajka, mleko, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli, kuminu oraz kolendry. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 1

Krok 2

Umyte piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski. Przełóż do miseczki, wlej 2 łyżki oliwy, dodaj łyżkę pokrojonej kolendry oraz łyżeczkę Przyprawy do kurczaka Knorr i posiekany czosnek – całość wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 2

Krok 3

W tym czasie pokrój dodatki: cebulę w piórka, oliwki w krążki.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj kurczaka i smaż chwilę. Następnie dodaj oliwki i smaż jeszcze kilka minut sprawdzając, aby mięso nie było surowe.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 4

Krok 5

Naleśniki posmaruj serkiem, następnie nałóż farsz na każdy z nich i zwiń w rulony. Gotowe naleśniki ułóż na pergaminie, posyp serem i wstaw do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aby ser roztopił się. Podawaj z pikantną pomidorową salsą oraz kwaśną śmietaną.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Bożena Poniewiera

    Bożena Poniewiera , 12.12.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkamiMeksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami

Przygotuj ciasto na naleśniki mieszając ze sobą jajka, mleko, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli, kuminu oraz kolendry. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.