Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
403 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

439 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

0.2 szklanki

30 mililitrów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

nadzienie:

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.3 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki mieszając ze sobą jajka, mleko, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli, kuminu oraz kolendry. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 1

Krok 2

Umyte piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski. Przełóż do miseczki, wlej 2 łyżki oliwy, dodaj łyżkę pokrojonej kolendry oraz łyżeczkę Przyprawy do kurczaka Knorr i posiekany czosnek – całość wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 2

Krok 3

W tym czasie pokrój dodatki: cebulę w piórka, oliwki w krążki.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj kurczaka i smaż chwilę. Następnie dodaj oliwki i smaż jeszcze kilka minut sprawdzając, aby mięso nie było surowe.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 4

Krok 5

Naleśniki posmaruj serkiem, następnie nałóż farsz na każdy z nich i zwiń w rulony. Gotowe naleśniki ułóż na pergaminie, posyp serem i wstaw do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aby ser roztopił się. Podawaj z pikantną pomidorową salsą oraz kwaśną śmietaną.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Bożena Poniewiera

    Bożena Poniewiera , 12.12.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tortilla z krewetkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkamiMeksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami

Przygotuj ciasto na naleśniki mieszając ze sobą jajka, mleko, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli, kuminu oraz kolendry. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.