Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami
łatwe
440 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
0.2 szklanki
30 mililitrów
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.2 łyżeczki
nadzienie:
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.3 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki mieszając ze sobą jajka, mleko, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli, kuminu oraz kolendry. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.

Krok 2
Umyte piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski. Przełóż do miseczki, wlej 2 łyżki oliwy, dodaj łyżkę pokrojonej kolendry oraz łyżeczkę Przyprawy do kurczaka Knorr i posiekany czosnek – całość wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Krok 3
W tym czasie pokrój dodatki: cebulę w piórka, oliwki w krążki.

Krok 4
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj kurczaka i smaż chwilę. Następnie dodaj oliwki i smaż jeszcze kilka minut sprawdzając, aby mięso nie było surowe.

Krok 5
Naleśniki posmaruj serkiem, następnie nałóż farsz na każdy z nich i zwiń w rulony. Gotowe naleśniki ułóż na pergaminie, posyp serem i wstaw do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aby ser roztopił się. Podawaj z pikantną pomidorową salsą oraz kwaśną śmietaną.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej