Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami
łatwe
401 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
0.2 szklanki
30 mililitrów
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.2 łyżeczki
nadzienie:
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.3 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
1 pęczek
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki mieszając ze sobą jajka, mleko, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli, kuminu oraz kolendry. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.
Krok 2
Umyte piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski. Przełóż do miseczki, wlej 2 łyżki oliwy, dodaj łyżkę pokrojonej kolendry oraz łyżeczkę Przyprawy do kurczaka Knorr i posiekany czosnek – całość wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.
Krok 3
W tym czasie pokrój dodatki: cebulę w piórka, oliwki w krążki.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj kurczaka i smaż chwilę. Następnie dodaj oliwki i smaż jeszcze kilka minut sprawdzając, aby mięso nie było surowe.
Krok 5
Naleśniki posmaruj serkiem, następnie nałóż farsz na każdy z nich i zwiń w rulony. Gotowe naleśniki ułóż na pergaminie, posyp serem i wstaw do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aby ser roztopił się. Podawaj z pikantną pomidorową salsą oraz kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej