Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
403 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

440 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

0.2 szklanki

30 mililitrów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

nadzienie:

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.3 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki mieszając ze sobą jajka, mleko, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli, kuminu oraz kolendry. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 1

Krok 2

Umyte piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski. Przełóż do miseczki, wlej 2 łyżki oliwy, dodaj łyżkę pokrojonej kolendry oraz łyżeczkę Przyprawy do kurczaka Knorr i posiekany czosnek – całość wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 2

Krok 3

W tym czasie pokrój dodatki: cebulę w piórka, oliwki w krążki.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj kurczaka i smaż chwilę. Następnie dodaj oliwki i smaż jeszcze kilka minut sprawdzając, aby mięso nie było surowe.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 4

Krok 5

Naleśniki posmaruj serkiem, następnie nałóż farsz na każdy z nich i zwiń w rulony. Gotowe naleśniki ułóż na pergaminie, posyp serem i wstaw do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aby ser roztopił się. Podawaj z pikantną pomidorową salsą oraz kwaśną śmietaną.

Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Bożena Poniewiera

    Bożena Poniewiera , 12.12.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkamiMeksykańskie naleśniki z kurczakiem i oliwkami

Przygotuj ciasto na naleśniki mieszając ze sobą jajka, mleko, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli, kuminu oraz kolendry. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.