Naleśniki z kurczakiem i cukinią - z papryką i serem | Przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

100 gramów

ciasto na naleśniki:

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj ze sobą na gładką masę i smaż naleśniki na przetartej olejem patelni na złocisto z obu stron.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dodaj przyprawę do kurczaka i odstaw na kilkanaście minut.Cukinię podziel na 4 i wytnij gniazda nasienne, pokrój w cienkie plastry, paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 2

Krok 3

Na patelni przesmaż kurczaka, dodaj cukinię i paprykę, podsmaż wszystko razem i dopraw pieprzem.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 3

Krok 4

Na naleśnikach ułóż farsz i posyp startym serem , złóż na 4. Podawaj odsmażone na suchej patelni.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej