Naleśniki z kurczakiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

100 gramów

ciasto na naleśniki:

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj ze sobą na gładką masę i smaż naleśniki na przetartej olejem patelni na złocisto z obu stron.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dodaj przyprawę do kurczaka i odstaw na kilkanaście minut.Cukinię podziel na 4 i wytnij gniazda nasienne, pokrój w cienkie plastry, paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 2

Krok 3

Na patelni przesmaż kurczaka, dodaj cukinię i paprykę, podsmaż wszystko razem i dopraw pieprzem.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 3

Krok 4

Na naleśnikach ułóż farsz i posyp startym serem , złóż na 4. Podawaj odsmażone na suchej patelni.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej