Naleśniki z kurczakiem i cukinią - z papryką i serem | Przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

100 gramów

ciasto na naleśniki:

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj ze sobą na gładką masę i smaż naleśniki na przetartej olejem patelni na złocisto z obu stron.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dodaj przyprawę do kurczaka i odstaw na kilkanaście minut.Cukinię podziel na 4 i wytnij gniazda nasienne, pokrój w cienkie plastry, paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 2

Krok 3

Na patelni przesmaż kurczaka, dodaj cukinię i paprykę, podsmaż wszystko razem i dopraw pieprzem.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 3

Krok 4

Na naleśnikach ułóż farsz i posyp startym serem , złóż na 4. Podawaj odsmażone na suchej patelni.

Naleśniki z kurczakiem i cukinią - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej