Naleśniki z kurczakiem
zapiekane w piecu
łatwe
1462 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
4 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 opakowanie
ciasto do naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj na gładką masę. Smaż naleśniki na przetartej olejem patelni na złocisto z obu stron.
Krok 2
Kurczaka umyj i pokrój w kostkę, koper włoski także pokrój w kostkę, a kukurydzę odsącz.
Krok 3
Przesmaż kurczaka na patelni i odsącz na ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 4
Na naleśnikach ułóż kurczaka, koper włoski, kukurydzę i posyp przyprawą Knorr. Zwiń w ruloniki i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 °C. Podawaj ciepłe prosto z pieca
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem
Naleśniki to popularny sposób na szybki i prosty w przyrządzeniu obiad. Jeśli chcesz trochę go urozmaicić, gotowe placki wypełnij farszem z kurczakiem i zapiecz w piekarniku. Zacznij od przygotowania ciasta naleśnikowego – w tym celu mąkę, mleko, jajka i odrobinę oleju zmiksuj z wodą gazowaną, dzięki której placki będą bardziej puszyste. Z powstałej w ten sposób jednolitej masy usmaż cienkie, złociste naleśniki. Oczyszczony filet z piersi kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Kukurydzę konserwową odsącz z zalewy, a koper włoski potnij na nieduże kawałki. Fenkuł możesz zastąpić selerem naciowym – mają zbliżony smak oraz konsystencję. Mięso i warzywa ułóż na naleśnikach, oprósz je przyprawą do karkówki i całość starannie zawiń. Ruloniki umieść w naczyniu żaroodpornym, posyp obficie startym serem żółtym, np. gouda, i zapiecz. Naleśniki podawaj na ciepło, ozdobione świeżymi ziołami. Przyrządź coś pysznego z naszym przepisem na zapiekane naleśniki z kurczakiem. Do dzieła!