Naleśniki z kurczakiem
zapiekane w piecu
łatwe
1613 osób zapisało

Składniki
200 gramów
4 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 opakowanie
ciasto do naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj na gładką masę. Smaż naleśniki na przetartej olejem patelni na złocisto z obu stron.

Krok 2
Kurczaka umyj i pokrój w kostkę, koper włoski także pokrój w kostkę, a kukurydzę odsącz.

Krok 3
Przesmaż kurczaka na patelni i odsącz na ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Krok 4
Na naleśnikach ułóż kurczaka, koper włoski, kukurydzę i posyp przyprawą Knorr. Zwiń w ruloniki i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 °C. Podawaj ciepłe prosto z pieca

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem
Naleśniki to popularny sposób na szybki i prosty w przyrządzeniu obiad. Jeśli chcesz trochę go urozmaicić, gotowe placki wypełnij farszem z kurczakiem i zapiecz w piekarniku. Czasem proste modyfikacje potrafią znacząco odmienić charakter całego dania. Zobacz nasz przepis na naleśniki z kurczakiem i przygotuj to smaczne danie. Na jednej porcji się nie skończy!
Dla kogo?
Zazwyczaj jadasz naleśniki z dżemem, twarogiem i owocami? Przekonaj się, że naleśniki na słono z kurczakiem to równie smaczna propozycja i przyjemna odmiana dla kubków smakowych. Oczyszczony filet z piersi kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Kukurydzę konserwową odsącz z zalewy, a koper włoski potnij na nieduże kawałki. To podstawa farszu do naleśników z mięsem z kurczaka.
Na jaką okazję?
Sprawdzą się na codzienny obiad lub kolację. Naleśniki z kurczakiem zapiekane nawet po odgrzaniu smakują bardzo dobrze, więc nadprogramową porcję możesz zabrać ze sobą jako lunch do pracy.
Czy wiesz, że?
Pracę nad naleśnikami z kurczakiem zacznij od przygotowania ciasta naleśnikowego – w tym celu mąkę, mleko, jajka i odrobinę oleju zmiksuj z wodą gazowaną, dzięki której placki będą bardziej puszyste. Z powstałej w ten sposób jednolitej masy usmaż cienkie, złociste naleśniki.
Dla urozmaicenia:
Fenkuł możesz zastąpić selerem naciowym – mają zbliżony smak oraz konsystencję. Mięso i warzywa ułóż na naleśnikach, oprósz je przyprawą do karkówki i całość starannie zawiń. Ruloniki umieść w naczyniu żaroodpornym, posyp obficie startym serem żółtym, np. goudą i zapiecz. Każdy naleśnik z kurczakiem podawaj na ciepło, ozdobiony świeżymi ziołami. Do dzieła! Przyrządź coś pysznego z naszym przepisem na zapiekane naleśniki z kurczakiem.




































