Naleśniki z kurczakiem: zapiekane z serem - przepis | Przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem

zapiekane w piecu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

56

heart
1474 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

693 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1589 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

1 opakowanie

ciasto do naleśniki:

250 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj na gładką masę. Smaż naleśniki na przetartej olejem patelni na złocisto z obu stron.

Naleśniki z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka umyj i pokrój w kostkę, koper włoski także pokrój w kostkę, a kukurydzę odsącz.

Naleśniki z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Przesmaż kurczaka na patelni i odsącz na ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Naleśniki z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Na naleśnikach ułóż kurczaka, koper włoski, kukurydzę i posyp przyprawą Knorr. Zwiń w ruloniki i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp serem i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 °C. Podawaj ciepłe prosto z pieca

Naleśniki z kurczakiem - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Gabriela Żurkowska

    Gabriela Żurkowska , 27.03.2020

    TAK. Jako, że koper włoski to raczej nie mój smak, myśle, że zamienię go na bazylię, a do tego dorzucę susoszone pomidory i będę smażyć kurczaka na oleju od nich ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia  Bilska

    Klaudia Bilska , 21.02.2017

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia  Bilska

    Klaudia Bilska , 21.02.2017

    Pyyyycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Nosarzewska

    Karolina Nosarzewska , 04.01.2015

    czym moge zamienic koper wloski?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z kurczakiemNaleśniki z kurczakiem

Naleśniki to popularny sposób na szybki i prosty w przyrządzeniu obiad. Jeśli chcesz trochę go urozmaicić, gotowe placki wypełnij farszem z kurczakiem i zapiecz w piekarniku. Czasem proste modyfikacje potrafią znacząco odmienić charakter całego dania. Zobacz nasz przepis na naleśniki z kurczakiem i przygotuj to smaczne danie. Na jednej porcji się nie skończy!

Dla kogo?

Zazwyczaj jadasz naleśniki z dżemem, twarogiem i owocami? Przekonaj się, że naleśniki na słono z kurczakiem to równie smaczna propozycja i przyjemna odmiana dla kubków smakowych. Oczyszczony filet z piersi kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Kukurydzę konserwową odsącz z zalewy, a koper włoski potnij na nieduże kawałki. To podstawa farszu do naleśników z mięsem z kurczaka.

Na jaką okazję?

Sprawdzą się na codzienny obiad lub kolację. Naleśniki z kurczakiem zapiekane nawet po odgrzaniu smakują bardzo dobrze, więc nadprogramową porcję możesz zabrać ze sobą jako lunch do pracy.

Czy wiesz, że?

Pracę nad naleśnikami z kurczakiem zacznij od przygotowania ciasta naleśnikowego – w tym celu mąkę, mleko, jajka i odrobinę oleju zmiksuj z wodą gazowaną, dzięki której placki będą bardziej puszyste. Z powstałej w ten sposób jednolitej masy usmaż cienkie, złociste naleśniki.

Dla urozmaicenia:

Fenkuł możesz zastąpić selerem naciowym – mają zbliżony smak oraz konsystencję. Mięso i warzywa ułóż na naleśnikach, oprósz je przyprawą do karkówki i całość starannie zawiń. Ruloniki umieść w naczyniu żaroodpornym, posyp obficie startym serem żółtym, np. goudą i zapiecz. Każdy naleśnik z kurczakiem podawaj na ciepło, ozdobiony świeżymi ziołami. Do dzieła! Przyrządź coś pysznego z naszym przepisem na zapiekane naleśniki z kurczakiem.