Naleśniki faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki faszerowane

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto na naleśniki wg własnego sprawdzonego przepisu, tylko zamiast cukru dodajemy sól, pieprz i oregano. Smażymy naleśniki.

Krok 2

Mięso mielone mieszamy z przyprawą Gyros i odstawiamy na chwilę. Na oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulkę, a następnie dodajemy mięso. Kiedy będzie już porządnie podsmażone dodajemy drobno pokrojoną paprykę i koncentrat pomidorowy. Gotujemy kilka minut i zdejmujemy z kuchenki. Dodajemy kukurydzę i starty ser i całość mieszamy. Farsz zawijamy w naleśniki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki można posypać serem. Zapiekamy przez 15 min w 170 stopniach.

Krok 3

Jogurt mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem Gotowe naleśniki polewamy sosem i... Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej