Naleśniki faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki faszerowane

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto na naleśniki wg własnego sprawdzonego przepisu, tylko zamiast cukru dodajemy sól, pieprz i oregano. Smażymy naleśniki.

Krok 2

Mięso mielone mieszamy z przyprawą Gyros i odstawiamy na chwilę. Na oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulkę, a następnie dodajemy mięso. Kiedy będzie już porządnie podsmażone dodajemy drobno pokrojoną paprykę i koncentrat pomidorowy. Gotujemy kilka minut i zdejmujemy z kuchenki. Dodajemy kukurydzę i starty ser i całość mieszamy. Farsz zawijamy w naleśniki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki można posypać serem. Zapiekamy przez 15 min w 170 stopniach.

Krok 3

Jogurt mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem Gotowe naleśniki polewamy sosem i... Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej