Roladki z kurczakiem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczakiem i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

heart
553 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

395 osób wydrukowało

Pobierz pdf

533 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

0.2 szklanki

30 mililitrów

1 szczypta

nadzienie:

400 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

200 gramów

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

30 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto mieszając w naczyniu: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej i odrobinę soli. Miksuj do momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Następnie smaż naleśniki.

Roladki z kurczakiem i szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Pomidory suszone posiekaj. W miseczce połącz mięso mielone z pomidorami i koncentratem – dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj.

Roladki z kurczakiem i szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, dodaj szpinak oraz orzeszki pinii. Smaż chwilę, mieszając do momentu odparowania płynu. Dopraw do smaku.

Roladki z kurczakiem i szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Doprawioną mięsną masę rozprowadź na każdym z naleśników, na środku każdego z nich nałóż łyżkę szpinaku, a następnie zwiń naleśniki tak, aby mięso otaczało szpinak z każdej strony. Gotowe naleśniki ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Roladki z kurczakiem i szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody oraz łyżką oliwy. Całość wlej do naczynia przykrywając naleśniki. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj pod przykryciem około 35 minut. W temperaturze 160 stopni. Udekoruj listkami świeżych ziół.

Roladki z kurczakiem i szpinakiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • Bozena Zalesna

    Bozena Zalesna , 20.03.2020

    Są bardzo łatwe ale bardzo czasochłonne i smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • pientusia1

    pientusia1 , 11.02.2020

    na poniedziałek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szpinak na ostro
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczakiem i szpinakiemRoladki z kurczakiem i szpinakiem

Przygotuj ciasto mieszając w naczyniu: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej i odrobinę soli. Miksuj do momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Następnie smaż naleśniki.