
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
0.2 szklanki
30 mililitrów
1 szczypta
nadzienie:
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
6 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
30 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto mieszając w naczyniu: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej i odrobinę soli. Miksuj do momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Następnie smaż naleśniki.

Krok 2
Pomidory suszone posiekaj. W miseczce połącz mięso mielone z pomidorami i koncentratem – dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj.

Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, dodaj szpinak oraz orzeszki pinii. Smaż chwilę, mieszając do momentu odparowania płynu. Dopraw do smaku.

Krok 4
Doprawioną mięsną masę rozprowadź na każdym z naleśników, na środku każdego z nich nałóż łyżkę szpinaku, a następnie zwiń naleśniki tak, aby mięso otaczało szpinak z każdej strony. Gotowe naleśniki ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody oraz łyżką oliwy. Całość wlej do naczynia przykrywając naleśniki. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj pod przykryciem około 35 minut. W temperaturze 160 stopni. Udekoruj listkami świeżych ziół.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































Roladki z kurczakiem i szpinakiem

