
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
0.2 szklanki
30 mililitrów
1 szczypta
nadzienie:
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
6 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
30 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto mieszając w naczyniu: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej i odrobinę soli. Miksuj do momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Następnie smaż naleśniki.

Krok 2
Pomidory suszone posiekaj. W miseczce połącz mięso mielone z pomidorami i koncentratem – dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj.

Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, dodaj szpinak oraz orzeszki pinii. Smaż chwilę, mieszając do momentu odparowania płynu. Dopraw do smaku.

Krok 4
Doprawioną mięsną masę rozprowadź na każdym z naleśników, na środku każdego z nich nałóż łyżkę szpinaku, a następnie zwiń naleśniki tak, aby mięso otaczało szpinak z każdej strony. Gotowe naleśniki ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody oraz łyżką oliwy. Całość wlej do naczynia przykrywając naleśniki. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj pod przykryciem około 35 minut. W temperaturze 160 stopni. Udekoruj listkami świeżych ziół.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej