
Składniki
20 mililitrów
1 opakowanie
20 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowo- ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc zawartość torebki z wodą i majonezem.

Krok 2
Zmiel twarożek. Szpinak sparz (jeśli używasz świeżego) i odcedź, a następnie zmiel i podsmaż na maśle stale mieszając. Po wystudzeniu dodaj resztę majonezu, zmielony twarożek oraz przygotowany wcześniej sos sałatkowy.

Krok 3
Sos szpinakowy podawaj do jaj.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos szpinakowy
Gęsty sos szpinakowy na bazie twarożku, z delikatną czosnkową nutą, przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom warzywno-serowych połączeń. Przygotowuje się go dość szybko ze świeżych liści szpinaku, majonezu, sosu czosnkowo-ziołowego i twarożku. Sos szpinakowy jest doskonałym dodatkiem do jajek, ale będzie również smaczny, jeśli posmarujesz nim kanapkę z mięsnymi, rybnymi lub warzywnymi składnikami. Możesz też serwować go z krakersami, grzankami oraz deską serów lub wędlin. Będzie stanowić dobrą przekąskę, jeśli zestawisz go z pokrojonymi w słupki surowymi warzywami – marchewką, selerem naciowym, papryką lub zielonym ogórkiem. Sos dobrze komponuje się też z tortillą. Posmaruj ją nim, dołóż kawałki wędzonego łososia lub suszone pomidory, i zawiń. W ten sposób stworzysz smaczną przekąskę na wiele okazji. Możesz też nałożyć go do upieczonych już łódeczek z ciasta francuskiego i ozdobić liściem świeżego szpinaku. Zobacz, jak przygotować sos szpinakowy i przekonaj się, jak wiele dań można z nim przygotować!