Sos szpinakowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos szpinakowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

292 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 mililitrów

1 opakowanie

20 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowo- ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc zawartość torebki z wodą i majonezem.

Sos szpinakowy - Krok 1

Krok 2

Zmiel twarożek. Szpinak sparz (jeśli używasz świeżego) i odcedź, a następnie zmiel i podsmaż na maśle stale mieszając. Po wystudzeniu dodaj resztę majonezu, zmielony twarożek oraz przygotowany wcześniej sos sałatkowy.

Sos szpinakowy - Krok 2

Krok 3

Sos szpinakowy podawaj do jaj.

Sos szpinakowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos szpinakowySos szpinakowy

Gęsty sos szpinakowy na bazie twarożku, z delikatną czosnkową nutą, przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom warzywno-serowych połączeń. Przygotowuje się go dość szybko ze świeżych liści szpinaku, majonezu, sosu czosnkowo-ziołowego i twarożku. Sos szpinakowy jest doskonałym dodatkiem do jajek, ale będzie również smaczny, jeśli posmarujesz nim kanapkę z mięsnymi, rybnymi lub warzywnymi składnikami. Możesz też serwować go z krakersami, grzankami oraz deską serów lub wędlin. Będzie stanowić dobrą przekąskę, jeśli zestawisz go z pokrojonymi w słupki surowymi warzywami – marchewką, selerem naciowym, papryką lub zielonym ogórkiem. Sos dobrze komponuje się też z tortillą. Posmaruj ją nim, dołóż kawałki wędzonego łososia lub suszone pomidory, i zawiń. W ten sposób stworzysz smaczną przekąskę na wiele okazji. Możesz też nałożyć go do upieczonych już łódeczek z ciasta francuskiego i ozdobić liściem świeżego szpinaku. Zobacz, jak przygotować sos szpinakowy i przekonaj się, jak wiele dań można z nim przygotować!