12 najlepszych sosów na wielkanocny stół
Sos kaparowy
Kapary mają silny, kwaskowaty smak. Dlatego świetnie sprawdzą się w śmietanowych sosach i dipach, którym nadają wyrazistości. Zobacz przepis!
Sos do pieczeni z czosnkiem i pietruszką
Domowa pieczeń nie obędzie się bez dodatku sosu. To on dodaje jej aromatu. Wypróbuj koniecznie naszą propozycję.Zobacz przepis!
Sos łososiowy
Daj się zaskoczyć smakiem sosu łososiowego. Ma kremową konsystencję i delikatny kolor. To doskonały dodatek do sałatek i jajek.Zobacz przepis!
Sos cebulowy z suszonymi pomidorami
Suszone pomidory mają intensywny, głęboki smak. To on sprawia, że sosy przygotowywane na ich bazie są tak wyjątkowe. Przekonaj się sam.Zobacz przepis!
Sos pieczarkowy inaczej
Szukasz idealnego dodatku do mięs? Wypróbuj ten uniwersalny sos pieczarkowy. Nie zawiedziesz się.Zobacz przepis!
Sos musztardowy
Sos na bazie musztardy jest wyrazisty i świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek i mięs. Poznaj jego sekret.Zobacz przepis!
Sos majerankowy
Majeranek to ceniona w kuchni przyprawa. Sos na bazie tej przyprawy jest aromatyczny i wykwintny.Zobacz przepis!
Sos marsala
Szukasz sosu idealnego? Ten z naszego przepisu świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs. Spróbuj!Zobacz przepis!
Sos chrzanowy
Sos chrzanowy jest ostry, swoim smakiem idealnie uzupełnia mięsa i ryby. Wypróbuj go jako dodatek do wielkanocnych jajek.Zobacz przepis!
Sos tatarski z rodzynkami
Zdecyduj się na ciekawe połączenie smakowe i przygotuj sos tatarski z rodzynkami. Jego słodko-kwaśny smak sprawi, że trudno się będzie od niego oderwać.Zobacz przepis!
Sos chrzanowy
Chcesz przygotować prosty sos do obiadu? Wybierz ten na bazie chrzanu. Będzie pikantnie i apetycznie.Zobacz przepis!
Dip rzodkiewkowy
Czy wiesz, że na bazie rzodkiewek możesz przygotować kremowy dip? Poznaj nasz przepis i podaj go dalej.Zobacz przepis!