
Składniki
30 dekagramów
1 szczypta
0.5 szklanki
10 dekagramów
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz majonez, śmietanę i chrzan.

Krok 2
Dodaj koperek i dopraw do smaku.

Krok 3
Dodaj sok z cytryny. Podawaj do jaj, ryb, warzyw.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos chrzanowy
Sos chrzanowy jest wyrazisty i uniwersalny. Wspaniale komponuje się z różnymi daniami, np. możesz serwować go z pieczonym schabem, podsmażanym kurczakiem lub mięsem mielonym. Doskonale będzie pasował także do różnorodnie przyrządzonych ryb – wypróbuj wariantu z panierowanymi filetami lub paluszkami rybnymi. Jako dodatek świetnie podkreśli smak różnych przystawek lub sałatek – polej nim kompozycję ze świeżych pomidorów, ogórków i papryki lub ugotowane na twardo jajka. Przyrządzenie sosu chrzanowego jest naprawdę proste i zajmuje tylko kilka chwil. Potrzebujesz przede wszystkim tartego chrzanu. Należy go połączyć z majonezem i śmietaną. Opcjonalnie zastąp ją jogurtem naturalnym. Zadbaj o odpowiednią gęstość sosu, rozcieńczając go intensywnym bulionem warzywnym lub mieszanką przypraw ugotowaną w wodzie. Sprawdzi się m.in. suszona włoszczyzna, pieprz i aromatyczne zioła włoskie. Przed podaniem dodaj do niego sporą ilość posiekanego koperku. Dodatkowo podkreśl jego smak sokiem z cytryny. Zainspiruj się i przygotuj sos chrzanowy.