
Składniki
30 dekagramów
1 szczypta
0.5 szklanki
10 dekagramów
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz majonez, śmietanę i chrzan.

Krok 2
Dodaj koperek i dopraw do smaku.

Krok 3
Dodaj sok z cytryny. Podawaj do jaj, ryb, warzyw.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos chrzanowy
Sos chrzanowy jest wyrazisty i uniwersalny. Wspaniale komponuje się z różnymi daniami, np. możesz serwować go z pieczonym schabem, podsmażanym kurczakiem lub mięsem mielonym. Doskonale będzie pasował także do różnorodnie przyrządzonych ryb – wypróbuj wariantu z panierowanymi filetami lub paluszkami rybnymi. Jako dodatek świetnie podkreśli smak różnych przystawek lub sałatek – polej nim kompozycję ze świeżych pomidorów, ogórków i papryki lub ugotowane na twardo jajka. Przyrządzenie sosu chrzanowego jest naprawdę proste i zajmuje tylko kilka chwil. Potrzebujesz przede wszystkim tartego chrzanu. Należy go połączyć z majonezem i śmietaną. Opcjonalnie zastąp ją jogurtem naturalnym. Zadbaj o odpowiednią gęstość sosu, rozcieńczając go intensywnym bulionem warzywnym lub mieszanką przypraw ugotowaną w wodzie. Sprawdzi się m.in. suszona włoszczyzna, pieprz i aromatyczne zioła włoskie. Przed podaniem dodaj do niego sporą ilość posiekanego koperku. Dodatkowo podkreśl jego smak sokiem z cytryny. Zainspiruj się i przygotuj sos chrzanowy.