Domowy sos czosnkowy do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sos czosnkowy

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłożyć wszystko do miski i wymieszać.

Krok 2

czosnek trzeba pokruszyć jak najdrobniej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos beszamelowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - sos czosnkowy sos czosnkowy

Jego charakterystyczny smak nadaje wyrazistości wielu daniom. Sos czosnkowy pasuje jako dodatek do takich potraw, jak na przykład: pizza, zapiekanka, frytki, pieczone ziemniaki, tortilla, grillowane warzywa oraz sałatki. Jest szybki i prosty w przygotowaniu, idealnie sprawdzi się na zarówno na przyjęciu, jak i jako dodatek do mięs. Doskonale smakuje przyrządzony co najmniej godzinę przed podaniem. Wystarczy wymieszać jogurt naturalny, majonez i czosnek w kostkach Knorr oraz przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Należy przy tym pamiętać, by czosnek drobno pokruszyć – dzięki temu uzyskamy gładką oraz jednolitą konsystencję. Sos czosnkowy dobrze komponuje się z sałatką z brokułów, pikantnymi naleśnikami, wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego, faszerowanymi bakłażanami czy gotowanymi na parze sezonowymi warzywami. Nadaje potrawom  wyrazistego smaku oraz intensywnego, charakterystycznego aromatu. Aby przekonać się o jego walorach, sprawdź listę zakupów i skorzystaj z naszego przepisu.