Domowy sos czosnkowy do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sos czosnkowy

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłożyć wszystko do miski i wymieszać.

Krok 2

czosnek trzeba pokruszyć jak najdrobniej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - sos czosnkowy sos czosnkowy

Jego charakterystyczny smak nadaje wyrazistości wielu daniom. Sos czosnkowy pasuje jako dodatek do takich potraw, jak na przykład: pizza, zapiekanka, frytki, pieczone ziemniaki, tortilla, grillowane warzywa oraz sałatki. Jest szybki i prosty w przygotowaniu, idealnie sprawdzi się na zarówno na przyjęciu, jak i jako dodatek do mięs. Doskonale smakuje przyrządzony co najmniej godzinę przed podaniem. Wystarczy wymieszać jogurt naturalny, majonez i czosnek w kostkach Knorr oraz przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Należy przy tym pamiętać, by czosnek drobno pokruszyć – dzięki temu uzyskamy gładką oraz jednolitą konsystencję. Sos czosnkowy dobrze komponuje się z sałatką z brokułów, pikantnymi naleśnikami, wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego, faszerowanymi bakłażanami czy gotowanymi na parze sezonowymi warzywami. Nadaje potrawom  wyrazistego smaku oraz intensywnego, charakterystycznego aromatu. Aby przekonać się o jego walorach, sprawdź listę zakupów i skorzystaj z naszego przepisu.