Domowy sos czosnkowy do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sos czosnkowy

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłożyć wszystko do miski i wymieszać.

Krok 2

czosnek trzeba pokruszyć jak najdrobniej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

przepisy.pl - sos czosnkowy sos czosnkowy

Jego charakterystyczny smak nadaje wyrazistości wielu daniom. Sos czosnkowy pasuje jako dodatek do takich potraw, jak na przykład: pizza, zapiekanka, frytki, pieczone ziemniaki, tortilla, grillowane warzywa oraz sałatki. Jest szybki i prosty w przygotowaniu, idealnie sprawdzi się na zarówno na przyjęciu, jak i jako dodatek do mięs. Doskonale smakuje przyrządzony co najmniej godzinę przed podaniem. Wystarczy wymieszać jogurt naturalny, majonez i czosnek w kostkach Knorr oraz przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Należy przy tym pamiętać, by czosnek drobno pokruszyć – dzięki temu uzyskamy gładką oraz jednolitą konsystencję. Sos czosnkowy dobrze komponuje się z sałatką z brokułów, pikantnymi naleśnikami, wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego, faszerowanymi bakłażanami czy gotowanymi na parze sezonowymi warzywami. Nadaje potrawom  wyrazistego smaku oraz intensywnego, charakterystycznego aromatu. Aby przekonać się o jego walorach, sprawdź listę zakupów i skorzystaj z naszego przepisu.