Sos do kebaba, pikantny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

544 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

295 osób wydrukowało

Pobierz pdf

988 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 mililitrów

200 mililitrów

1 opakowanie

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dobrze wszystkie składniki. Odstaw na 20 minut. Podawaj.

Sos do kebaba, pikantny - Krok 1
1

Opinie o przepisie

  • Mohamed Khalouf

    Mohamed Khalouf, 26.01.2016

    Z

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos do kebaba, pikantnySos do kebaba, pikantny

Kebab to popularne danie kuchni arabskiej, które łączy w sobie wyraziste mięso z delikatnym smakiem warzyw. Istnieje kilka sposobów na jego przygotowanie – możesz go przyrządzić zarówno z mięsem drobiowym, jak i wołowym, w bułce lub w cieście, w wersji łagodnej lub ostrej. Jeśli szukasz doskonałego dodatku do kebaba, a przy tym lubisz nieco pikantniejszy smak dań, koniecznie wypróbuj przepis na ostry sos. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników: paprykowo-ziołowego sosu sałatkowego, pikantnego ketchupu, oleju oraz sosu sambal wykonanego na bazie papryczki chilli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, po czym odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by do sosu dodać również odrobinę pieprzu cayenne lub szczyptę ziół prowansalskich. Pamiętaj, że pikantny sos będzie doskonałym dodatkiem nie tylko do kebabu, ale również tortilli. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj pikantny sos do kebabu według naszego przepisu. Smacznego!