Sos do kebaba, pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos do kebaba, pikantny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

552 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1002 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 mililitrów

200 mililitrów

1 opakowanie

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dobrze wszystkie składniki. Odstaw na 20 minut. Podawaj.

Sos do kebaba, pikantny - Krok 1
1

Opinie o przepisie

  • Mohamed Khalouf

    Mohamed Khalouf , 26.01.2016

    Z

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do kebaba, pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos do kebaba, pikantnySos do kebaba, pikantny

Kebab to popularne danie kuchni arabskiej, które łączy w sobie wyraziste mięso z delikatnym smakiem warzyw. Istnieje kilka sposobów na jego przygotowanie – możesz go przyrządzić zarówno z mięsem drobiowym, jak i wołowym, w bułce lub w cieście, w wersji łagodnej lub ostrej. Jeśli szukasz doskonałego dodatku do kebaba, a przy tym lubisz nieco pikantniejszy smak dań, koniecznie wypróbuj przepis na ostry sos. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników: paprykowo-ziołowego sosu sałatkowego, pikantnego ketchupu, oleju oraz sosu sambal wykonanego na bazie papryczki chilli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, po czym odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by do sosu dodać również odrobinę pieprzu cayenne lub szczyptę ziół prowansalskich. Pamiętaj, że pikantny sos będzie doskonałym dodatkiem nie tylko do kebabu, ale również tortilli. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj pikantny sos do kebabu według naszego przepisu. Smacznego!