Dip z zielonego pieprzu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

130 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 sztuk

100 mililitrów

100 mililitrów

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

Dip z zielonego pieprzu - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj również ocet z oliwą, po czym dodaj wrzący rosół, intensywnie przy tym mieszając.

Dip z zielonego pieprzu - Krok 2

Krok 3

Rozgnieć pieprz na desce płaską stroną noża i połącz z sosem (im drobniejsze ziarna pieprzu, tym ostrzejszy smak sosu).

Dip z zielonego pieprzu - Krok 3

Krok 4

Na końcu dodaj śmietankę lub jogurt.

Dip z zielonego pieprzu - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowy dip jest idealny do mięs z grilla oraz sałatek z dodatkiem chrupiącego boczku, kurczaka lub wędlin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip z zielonego pieprzuDip z zielonego pieprzu

Z jakim dodatkiem najlepiej serwować grillowane mięsa? Spróbuj połączyć je z pikantnym dipem z zielonego pieprzu, a z pewnością będą wyśmienite. Do jego przyrządzenia będziesz również potrzebować słodkiej śmietanki lub gęstego jogurtu naturalnego, dzięki którym sos nabierze kremowej konsystencji. Zacznij od rozpuszczenia we wrzątku wołowej kostki rosołowej – nada ona potrawie wyrazistszy smak. Do bulionu wlej oliwę z oliwek oraz ocet winny, cały czas mieszając zawartość garnka za pomocą trzepaczki. Marynowane ziarna zielonego pieprzu odcedź z zalewy i rozgnieć je płaską stroną noża na desce lub blacie. Dodaj je do sosu, a następnie połącz całość z jogurtem lub śmietanką. Aby urozmaicić powstały dip, połącz go z kawałkiem pokruszonego sera pleśniowego, np. gorgonzoli. Serwuj lekko schłodzony, jako sos do polania steków lub kurczaka z grilla, a także w charakterze dressingu do kanapek i sałatek z chrupiącym bekonem czy wędlinami. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw i dodatków do nich z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.