Sos z marynowanego zielonego pieprzu - przepis | Przepisy.pl pixel

Dip z zielonego pieprzu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
136 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 sztuk

100 mililitrów

100 mililitrów

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

Dip z zielonego pieprzu - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj również ocet z oliwą, po czym dodaj wrzący rosół, intensywnie przy tym mieszając.

Dip z zielonego pieprzu - Krok 2

Krok 3

Rozgnieć pieprz na desce płaską stroną noża i połącz z sosem (im drobniejsze ziarna pieprzu, tym ostrzejszy smak sosu).

Dip z zielonego pieprzu - Krok 3

Krok 4

Na końcu dodaj śmietankę lub jogurt.

Dip z zielonego pieprzu - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowy dip jest idealny do mięs z grilla oraz sałatek z dodatkiem chrupiącego boczku, kurczaka lub wędlin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip z zielonego pieprzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip z zielonego pieprzuDip z zielonego pieprzu

Z jakim dodatkiem najlepiej serwować grillowane mięsa? Spróbuj połączyć je z pikantnym dipem z zielonego pieprzu, a z pewnością będą wyśmienite. Do jego przyrządzenia będziesz również potrzebować słodkiej śmietanki lub gęstego jogurtu naturalnego, dzięki którym sos nabierze kremowej konsystencji. Zacznij od rozpuszczenia we wrzątku wołowej kostki rosołowej – nada ona potrawie wyrazistszy smak. Do bulionu wlej oliwę z oliwek oraz ocet winny, cały czas mieszając zawartość garnka za pomocą trzepaczki. Marynowane ziarna zielonego pieprzu odcedź z zalewy i rozgnieć je płaską stroną noża na desce lub blacie. Dodaj je do sosu, a następnie połącz całość z jogurtem lub śmietanką. Aby urozmaicić powstały dip, połącz go z kawałkiem pokruszonego sera pleśniowego, np. gorgonzoli. Serwuj lekko schłodzony, jako sos do polania steków lub kurczaka z grilla, a także w charakterze dressingu do kanapek i sałatek z chrupiącym bekonem czy wędlinami. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw i dodatków do nich z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.