
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
2 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę, a następnie zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 2
Kapary posiekaj, jabłko zetrzyj.

Krok 3
Pomidory zmiksuj raz jeszcze z kaparami, chrzanem, jabłkiem, sokiem z cytryny, śmietaną i jogurtem.

Krok 4
Dopraw Przyprawą w Mini kostkach Pietruszka Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej