Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

3

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

12 łyżek

2 sztuki

2 szczypty

90 dekagramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie płuczemy (najlepiej kilka razy).

Krok 2

Cebulę siekamy w cieniutkie półtalar ki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy ocen, koncentrat i przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut.

Krok 3

Na koniec dodajemy gorczycę i zdejmujemy z ognia. Studzimy. Pokrojone na niewielkie kawałki śledzie przekładamy warstwami z przygotowanym sosem. Wstawiamy do lodówki.

Wokalista

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej