Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

12 łyżek

6 łyżek

2 sztuki

90 dekagramów

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie płuczemy (najlepiej kilka razy).

Krok 2

Cebulę siekamy w cieniutkie półtalar ki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy ocen, koncentrat i przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut.

Krok 3

Na koniec dodajemy gorczycę i zdejmujemy z ognia. Studzimy. Pokrojone na niewielkie kawałki śledzie przekładamy warstwami z przygotowanym sosem. Wstawiamy do lodówki.

Wokalista

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej