Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

Autor: Wokalista Wokalista

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0 sztuk

6 łyżek

0 sztuk

12 łyżek

0 szczypt

2 sztuki

2 szczypty

90 dekagramów

0 szczypt

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie płuczemy (najlepiej kilka razy).

Krok 2

Cebulę siekamy w cieniutkie półtalar ki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy ocen, koncentrat i przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut.

Krok 3

Na koniec dodajemy gorczycę i zdejmujemy z ognia. Studzimy. Pokrojone na niewielkie kawałki śledzie przekładamy warstwami z przygotowanym sosem. Wstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej