Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą
łatwe
97 osób zapisało

Składniki
6 łyżek
12 łyżek
2 sztuki
2 szczypty
90 dekagramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie płuczemy (najlepiej kilka razy).
Krok 2
Cebulę siekamy w cieniutkie półtalar ki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy ocen, koncentrat i przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut.
Krok 3
Na koniec dodajemy gorczycę i zdejmujemy z ognia. Studzimy. Pokrojone na niewielkie kawałki śledzie przekładamy warstwami z przygotowanym sosem. Wstawiamy do lodówki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej