Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

12 łyżek

2 sztuki

2 szczypty

90 dekagramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie płuczemy (najlepiej kilka razy).

Krok 2

Cebulę siekamy w cieniutkie półtalar ki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy ocen, koncentrat i przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut.

Krok 3

Na koniec dodajemy gorczycę i zdejmujemy z ognia. Studzimy. Pokrojone na niewielkie kawałki śledzie przekładamy warstwami z przygotowanym sosem. Wstawiamy do lodówki.

Wokalista

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z koncentratem pomidorowym i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej