Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO
łatwe
13663 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
4 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie pokrój w większe kawałki i ułóż na talerzu lub półmisku.
Krok 2
Jabłko i cebulę pokrój w drobną kostkę, następnie wymieszaj z majonezem oraz sosem sałatkowym Knorr.
Krok 3
Nałóż warstwę kremowego, majonezowego sosu na śledzie, tak aby je przykryć. Przed podaniem schłódź śledzie przez godzinę w lodówce.
Dobra rada:
Do tak przygotowanych śledzi możesz podać cząstkę cytryny oraz udekorować danie kiełkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO
Śledzie pod pierzynką z majonezu to popularne i powszechnie lubiane danie, które w prosty sposób można zmodyfikować tak, by nabrało bardziej oryginalnego smaku. Jeśli podczas rodzinnego spotkania, Wigilii lub zwykłej kolacji, masz ochotę na coś dobrze znanego, a jednocześnie lubisz kuchenne eksperymenty, ta propozycja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Proporcje czosnku i ziół są bardzo dobrze wyważone, a dodatek jabłek i cebuli pozwoli podkreślić ich smak. Danie nie wymaga poświęcenia dużej ilości czasu: wystarczy pokroić śledzia na niewielkie kawałki, a kostki jabłek i cebuli wymieszać z majonezem oraz sosem czosnkowo-ziołowym. Następnie przykryć rybę gotową mieszanką i podawać. Można podawać ją w wielu różnych wariantach: z dodatkiem świeżego pieczywa, jajek, ogórków kiszonych albo w postaci mini-kanapek na chlebie lub krakersach – wszystko zależy od Twoich upodobań. Śledzie pod pierzynką do dobry pomysł zarówno na przystawkę, jak i samodzielne danie. Spróbuj, który wariant będzie odpowiadał Ci najbardziej!