Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

686

684 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3918 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13098 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie pokrój w większe kawałki i ułóż na talerzu lub półmisku.

Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Jabłko i cebulę pokrój w drobną kostkę, następnie wymieszaj z majonezem oraz sosem sałatkowym Knorr.

Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Nałóż warstwę kremowego, majonezowego sosu na śledzie, tak aby je przykryć. Przed podaniem schłódź śledzie przez godzinę w lodówce.

Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tak przygotowanych śledzi możesz podać cząstkę cytryny oraz udekorować danie kiełkami.

2

Opinie o przepisie

  • Elzbieta  Graneist

    Elzbieta Graneist

    Pycha polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława GURAZDA

    Wiesława GURAZDA

    pyszne i eleganckie danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEODelikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO

Śledzie pod pierzynką z majonezu to popularne i powszechnie lubiane danie, które w prosty sposób można zmodyfikować tak, by nabrało bardziej oryginalnego smaku. Jeśli podczas rodzinnego spotkania, Wigilii lub zwykłej kolacji, masz ochotę na coś dobrze znanego, a jednocześnie lubisz kuchenne eksperymenty, ta propozycja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Proporcje czosnku i ziół są bardzo dobrze wyważone, a dodatek jabłek i cebuli pozwoli podkreślić ich smak. Danie nie wymaga poświęcenia dużej ilości czasu: wystarczy pokroić śledzia na niewielkie kawałki, a kostki jabłek i cebuli wymieszać z majonezem oraz sosem czosnkowo-ziołowym. Następnie przykryć rybę gotową mieszanką i podawać. Można podawać ją w wielu różnych wariantach: z dodatkiem świeżego pieczywa, jajek, ogórków kiszonych albo w postaci mini-kanapek na chlebie lub krakersach – wszystko zależy od Twoich upodobań. Śledzie pod pierzynką do dobry pomysł zarówno na przystawkę, jak i samodzielne danie. Spróbuj, który wariant będzie odpowiadał Ci najbardziej!