Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO
łatwe
15671 osób zapisało
Składniki
400 gramów
4 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie pokrój w większe kawałki i ułóż na talerzu lub półmisku.

Krok 2
Jabłko i cebulę pokrój w drobną kostkę, następnie wymieszaj z majonezem oraz sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3
Nałóż warstwę kremowego, majonezowego sosu na śledzie, tak aby je przykryć. Przed podaniem schłódź śledzie przez godzinę w lodówce.


Dobra rada:
Do tak przygotowanych śledzi możesz podać cząstkę cytryny oraz udekorować danie kiełkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO
Śledzie pod pierzynką z majonezu to popularne i powszechnie lubiane danie, które w prosty sposób można zmodyfikować tak, by nabrało bardziej oryginalnego smaku. W kuchni chodzi nie tylko o gotowanie, ale również o zabawę i próbowanie nowych kompozycji! Zacznij od śledzi pod pierzynką z jabłkiem i cebulą, a z biegiem czasu modyfikuj recepturę. Sprawdź, który wariant będzie odpowiadał ci najbardziej.
Dla kogo? Jeśli podczas rodzinnego spotkania, Wigilii lub zwykłej kolacji, masz ochotę na coś dobrze znanego, a jednocześnie lubisz kuchenne eksperymenty, ta propozycja z pewnością przypadnie ci do gustu. Proporcje czosnku i ziół w śledziach pod pierzynką są bardzo dobrze wyważone, a dodatek jabłek i cebuli pozwoli podkreślić ich smak.
Na jaką okazję? Danie nie wymaga poświęcenia dużej ilości czasu: wystarczy pokroić śledzia na niewielkie kawałki, a kostki jabłek i cebuli wymieszać z majonezem oraz sosem czosnkowo-ziołowym. Następnie przykryć rybę gotową mieszanką i podawać. Śledzie pod pierzynką to dobry pomysł zarówno na przystawkę, jak i samodzielne danie. Na ich przyrządzenie znajdziesz czas nawet w największym przedświątecznym zamieszaniu!
Czy wiesz, że? Jeśli masz większy zapas czasu, śledzie pod pierzynką z majonezem wstaw do lodówki na kilka lub kilkanaście godzin. Wszystkie smaki idealnie się ze sobą połączą, tworząc harmonijną całość.
Dla urozmaicenia: Śledzie pod pierzynką z jabłkiem można podawać w wielu różnych wariantach: z dodatkiem świeżego pieczywa, jajek, ogórków kiszonych albo w postaci mini-kanapek na chlebie lub krakersach – wszystko zależy od twoich upodobań.