Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO
łatwe
13513 osób zapisało
Składniki
400 gramów
4 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie pokrój w większe kawałki i ułóż na talerzu lub półmisku.
Krok 2
Jabłko i cebulę pokrój w drobną kostkę, następnie wymieszaj z majonezem oraz sosem sałatkowym Knorr.
Krok 3
Nałóż warstwę kremowego, majonezowego sosu na śledzie, tak aby je przykryć. Przed podaniem schłódź śledzie przez godzinę w lodówce.
Dobra rada:
Do tak przygotowanych śledzi możesz podać cząstkę cytryny oraz udekorować danie kiełkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Delikatne śledzie pod pierzynką z majonezu - VIDEO
Śledzie pod pierzynką z majonezu to popularne i powszechnie lubiane danie, które w prosty sposób można zmodyfikować tak, by nabrało bardziej oryginalnego smaku. Jeśli podczas rodzinnego spotkania, Wigilii lub zwykłej kolacji, masz ochotę na coś dobrze znanego, a jednocześnie lubisz kuchenne eksperymenty, ta propozycja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Proporcje czosnku i ziół są bardzo dobrze wyważone, a dodatek jabłek i cebuli pozwoli podkreślić ich smak. Danie nie wymaga poświęcenia dużej ilości czasu: wystarczy pokroić śledzia na niewielkie kawałki, a kostki jabłek i cebuli wymieszać z majonezem oraz sosem czosnkowo-ziołowym. Następnie przykryć rybę gotową mieszanką i podawać. Można podawać ją w wielu różnych wariantach: z dodatkiem świeżego pieczywa, jajek, ogórków kiszonych albo w postaci mini-kanapek na chlebie lub krakersach – wszystko zależy od Twoich upodobań. Śledzie pod pierzynką do dobry pomysł zarówno na przystawkę, jak i samodzielne danie. Spróbuj, który wariant będzie odpowiadał Ci najbardziej!