Przekąski na imprezę na zimno i ciepło | Przepisy.pl pixel

Przepisy na przekąski na imprezę

77 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - przekąski na imprezęprzekąski na imprezę

Przekąski na imprezę na zimno – co przygotować, by były nie tylko smaczne, ale i oryginalne? Mamy kilka sposobów, by menu na Twoim przyjęciu było ciekawe i urozmaicone. Wybierz to, co jest powszechnie lubiane i przyrządź pizza sticks, czyli paluszki z ciasta na to popularne włoskie danie, albo nachosy z różnymi dodatkami (z pomidorów, awokado i mięsa). Jeśli szukasz sposobu na ciepłe przekąski na imprezę urodzinową, nachosy podaj zapieczone z serem i serwuj tuż po wyjęciu z piekarnika. Proste przekąski na imprezę domową to np. klasyczne wrapy z różnymi nadzieniami albo podawane na ciepło smażone warzywa w cieście (w formie smażonych kawałków papryki lub kuleczek porowych). Dobrym rozwiązaniem będą też szybkie przekąski na imprezę: tortilla albo mini kanapki z wędliną, serem, rukolą czy pomidorkami koktajlowymi. Lubisz polską klasykę? W takim razie podaj przekąski na imprezę, które są znane od lat, takie jak śledzie z majonezem albo sałatka jarzynowa. Serwuj je z pieczywem na zakwasie – to znakomita inspiracja na tanie przekąski na imprezę. Polecamy też przekąski na imprezę z ciasta francuskiego – wystarczy zawinąć w nie mięso, ser, szpinak i zapiec. Przekonaj się, że wyśmienicie smakują i pasują na wiele okazji!