Przepisy na Listy
902 przepisy
ciasta na zimno
ciasto na lato
Coś szybkiego i dobrego na obiad
co zjeść na kolacje
dania z woka
desery na zimno
desery w pucharkach
deser z bananami
deser z chia
deser z galaretki
deser z kaszy jaglanej
deser z malinami
deser z truskawkami
Dobre sałatki
herbata z imbirem
kolacja dla dwojga
niedzielny obiad
proste przepisy na obiad
Przekąski dla dzieci
przekąski na imprezę
przystawki na zimno
sałatka do obiadu
Sałatka na imprezę
sałatki wiosenne
surówki do obiadu
tani obiad
zupy dla dzieci
Zupy na zimę
Ciekawostki i porady
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej