Przepisy na Listy
907 przepisów
ciasta na zimno
ciasto na lato
Coś szybkiego i dobrego na obiad
co zjeść na kolacje
dania z woka
desery na zimno
desery w pucharkach
deser z bananami
deser z chia
deser z galaretki
deser z kaszy jaglanej
deser z malinami
deser z truskawkami
Dobre sałatki
herbata z imbirem
kolacja dla dwojga
niedzielny obiad
proste przepisy na obiad
Przekąski dla dzieci
przekąski na imprezę
przystawki na zimno
sałatka do obiadu
Sałatka na imprezę
sałatki wiosenne
surówki do obiadu
tani obiad
zupy dla dzieci
Zupy na zimę
Ciekawostki i porady
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej