Przepisy na Listy
904 przepisy
ciasta na zimno
ciasto na lato
Coś szybkiego i dobrego na obiad
co zjeść na kolacje
dania z woka
desery na zimno
desery w pucharkach
deser z bananami
deser z chia
deser z galaretki
deser z kaszy jaglanej
deser z malinami
deser z truskawkami
Dobre sałatki
herbata z imbirem
kolacja dla dwojga
niedzielny obiad
proste przepisy na obiad
Przekąski dla dzieci
przekąski na imprezę
przystawki na zimno
sałatka do obiadu
Sałatka na imprezę
sałatki wiosenne
surówki do obiadu
tani obiad
zupy dla dzieci
Zupy na zimę
Ciekawostki i porady
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej