Przepisy na ciasta na zimno
8 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej
ciasta na zimno
Ciasta na zimno, które możesz przygotować bez użycia piekarnika to świetna propozycja nie tylko na lato. Są łatwe w przygotowaniu i wymagają mniej uwagi – wystarczy pozostawić je do stężenia w lodówce, a dodatkowo nie trzeba pilnować czasu ich pieczenia. Jednymi z najpopularniejszych ciast na zimno są serniki, jednak wśród naszych przepisów znajdziesz też wiele innych propozycji: ciasta w formie pianki, czekoladowy torcik, a także pyszny deser jaglany migdałowo-truskawkowy na spodzie wykonanym z kruchych ciasteczek, np. zbożowych albo herbatników. Ciekawy efekt uzyskasz, jeśli wymieszasz słodkie ciasteczka ze słonymi krakersami. Z kolei dla wielbicieli owoców znajdą się ciasta na zimno z truskawkami, malinami czy jagodami. Bez pieczenia przygotujesz też klasyczne ciasto warstwowe. Budyniowa stefanka przekładana herbatnikami i waniliowym kremem to ciasto, które będzie hitem podczas spotkań z bliskimi – możesz dodatkowo przyrządzić do niego polewę czekoladową albo ozdobić świeżymi owocami: porzeczkami, malinami i jagodami. Ciasta na zimno są tanie, proste, smaczne i powszechnie lubiane, więc z pewnością będą wyborną inspiracją na codzienny deser. Ciasta na zimno – przepisy, które proponujemy znakomicie sprawdzą się na różne okazje. Przekonaj się, że są pyszne!