Przepisy na ciasta na zimno
8 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
ciasta na zimno
Ciasta na zimno, które możesz przygotować bez użycia piekarnika to świetna propozycja nie tylko na lato. Są łatwe w przygotowaniu i wymagają mniej uwagi – wystarczy pozostawić je do stężenia w lodówce, a dodatkowo nie trzeba pilnować czasu ich pieczenia. Jednymi z najpopularniejszych ciast na zimno są serniki, jednak wśród naszych przepisów znajdziesz też wiele innych propozycji: ciasta w formie pianki, czekoladowy torcik, a także pyszny deser jaglany migdałowo-truskawkowy na spodzie wykonanym z kruchych ciasteczek, np. zbożowych albo herbatników. Ciekawy efekt uzyskasz, jeśli wymieszasz słodkie ciasteczka ze słonymi krakersami. Z kolei dla wielbicieli owoców znajdą się ciasta na zimno z truskawkami, malinami czy jagodami. Bez pieczenia przygotujesz też klasyczne ciasto warstwowe. Budyniowa stefanka przekładana herbatnikami i waniliowym kremem to ciasto, które będzie hitem podczas spotkań z bliskimi – możesz dodatkowo przyrządzić do niego polewę czekoladową albo ozdobić świeżymi owocami: porzeczkami, malinami i jagodami. Ciasta na zimno są tanie, proste, smaczne i powszechnie lubiane, więc z pewnością będą wyborną inspiracją na codzienny deser. Ciasta na zimno – przepisy, które proponujemy znakomicie sprawdzą się na różne okazje. Przekonaj się, że są pyszne!



