◼ Ciasta na zimno | Przepisy.pl pixel

Przepisy na ciasta na zimno

8 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - ciasta na zimnociasta na zimno

Ciasta na zimno, które możesz przygotować bez użycia piekarnika to świetna propozycja nie tylko na lato. Są łatwe w przygotowaniu i wymagają mniej uwagi – wystarczy pozostawić je do stężenia w lodówce, a dodatkowo nie trzeba pilnować czasu ich pieczenia. Jednymi z najpopularniejszych ciast na zimno są serniki, jednak wśród naszych przepisów znajdziesz też wiele innych propozycji: ciasta w formie pianki, czekoladowy torcik, a także pyszny deser jaglany migdałowo-truskawkowy na spodzie wykonanym z kruchych ciasteczek, np. zbożowych albo herbatników. Ciekawy efekt uzyskasz, jeśli wymieszasz słodkie ciasteczka ze słonymi krakersami. Z kolei dla wielbicieli owoców znajdą się ciasta na zimno z truskawkami, malinami czy jagodami. Bez pieczenia przygotujesz też klasyczne ciasto warstwowe. Budyniowa stefanka przekładana herbatnikami i waniliowym kremem to ciasto, które będzie hitem podczas spotkań z bliskimi – możesz dodatkowo przyrządzić do niego polewę czekoladową albo ozdobić świeżymi owocami: porzeczkami, malinami i jagodami. Ciasta na zimno są tanie, proste, smaczne i powszechnie lubiane, więc z pewnością będą wyborną inspiracją na codzienny deser. Ciasta na zimno – przepisy, które proponujemy znakomicie sprawdzą się na różne okazje. Przekonaj się, że są pyszne!