
Składniki
2 opakowania
3 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
2 opakowania
6 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
kolorowe galaretki rozpuścić w gorącej (nie wrzącej) wodzie
Krok 2
galaretki pozostawić do całkowitego usztywnienia
Krok 3
gotową galaretkę tniemy w kostkę i odstawiamy w chłodne miejsce
Krok 4
spód foremki wykładamy biszkoptem
Krok 5
opakowanie żelatyny dzielimy na pół i mieszamy w ciepłej wodzie (nie wrzątek) do momentu całkowitego rozpuszczenia
Krok 6
jedno opakowanie śmietany mieszamy z trzema łyżeczkami cukru i dowolnym barwnikiem spożywczym
Krok 7
do wymieszanej śmietany dodajemy połowę pokrojonej galaretki i rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy, dość szybko żeby nie zaczęło sztywnieć
Krok 8
całą mieszaninę wylewamy na wcześniej wyłożony biszkopt i chowamy do lodówki na kilka minut aż zesztywnieje
Krok 9
z drugą śmietaną, resztą galaretki i żelatyny robimy to samo tylko np: inny kolor i wylewamy na poprzedni już sztywny. Całość chowamy do lodówki do momentu usztywniena
Krok 10
Aby ułatwić wyciągnięcie ciasta z foremki fundujemy Mu gorącą kąpiel wodną ALE TYLKO 3 SEKUNDY !!! otwieramy foremkę i chowamy szybko do lodówki na kilka minut
Krok 11
no i ciacho gotowe
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej