Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

100 gramów

5 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

50 mililitrów

3 sztuki

syrop:

500 mililitrów

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz żelatynę. Do naczynia miksującego dodaj białka z dwóch jaj, wsyp cukier (1 łyżka), nałóż na nóż motylek i ubijaj na pianę 4 min/obr.3.5

Krok 2

Przełóż bezę do oddzielnej miski. Naczynia miksującego nie musisz myć. Dodaj żółtka, cukier, śmietankę i ubijaj 7 min/80C/obr. 4.

Krok 3

Ustaw mieszanie 1min/mieszanie -1, dodawaj powoli odciśnięte płatki żelatyny.

Krok 4

Ustaw mieszanie wsteczne -1, dodawaj powoli po łyżce ser mascarpone oraz Philadelphia i mieszaj aż wszystkie składnik się połączą i masa będzie gładka. Wylej w dowolne foremki i przełóż do lodówki.

Krok 5

Przygotuj syrop. Wszystkie składniki gotuj aż zredukujesz płyn do połowy objętości. Sernik podawaj na zimno polany syropem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do sernika otartą skórkę z cytryny lub limonki. Zamiast syropu możesz sernik podać z przecierem owocowym np. z truskawek lub malin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik Philadelphia z syropem cynamonowymSernik Philadelphia z syropem cynamonowym

Kremowy, rozpływający się w ustach sernik Philadelphia zwieńczony syropem cynamonowym, który idealnie uzupełnia smak ciasta. Oto patent na wyborny deser, którego nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni. Nie macie piekarnika? Nic nie szkodzi – ten sernik bez pieczenia woli niskie temperatury, panujące w lodówkach.

Dla kogo?

Do zrobienia naszej wersji sernika z serem Philadelphia przekona się każdy, kto nie lubi spędzać dużo czasu na zakupach w poszukiwaniu wymyślnych i trudno dostępnych składników.

Na jaką okazję?

Mimo że przepis jest naprawdę prosty, sernik Philadelphia z syropem cynamonowym śmiało możecie podać na świątecznym stole. Sprawdza się zwłaszcza w upale, gdy ostatnie, na co ma się ochotę, to stanie przy rozgrzanym piekarniku – sernik na zimno z serem Philadelphia sprawdzi się wtedy znakomicie.

Czy wiesz, że?

Sernik może pochwalić się długą historią. Pierwsze jego wcielenia znane były w starożytnej Grecji. W Rzymie deser złożony był z mąki, jaj, sera oraz miodu.

Dla urozmaicenia:

Miłośnikom niebanalnych smaków polecamy posypanie serowego ciasta z syropem cynamonowym matchą, czyli zieloną, sproszkowaną herbatą.