Przepisy na serniki na zimno - sprawdzone propozycje | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Serniki na zimno

12 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (12)

Stefanka serowa
ratingratingratingratingrating

357

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stefanka to proste i pyszne ciasto, które można przygotować w krótkim czasie – to brzmi jak opis...
Sernik z białą czekoladą
ratingratingratingratingrating

278

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jeśli poszukujecie niestandardowego pomysłu na sernik lub klasyczna jego wersja już nie smakuje j...
Sernik z wiśniami z syropu
ratingratingratingratingrating

152

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Kakaowy spód sernika, masa twarogowa z dodatkiem śmietanki kremówki i miodu oraz kusząca dekoracj...
Sernik wegański z orzechów nerkowca
ratingratingratingratingrating

123

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sernik bez sera to nie błąd, a pomysł na znakomite ciasto w wersji wegańskiej. Tego rodzaju diety...
Malinowy sernik w pucharku
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Malinowy sernik w pucharku to jedna z wielu wariacji na temat tego popularnego ciasta. Najlepiej...
Wegańskie serniczki pomarańczowo-dyniowe z orzechów nerkowca
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Dieta wegańska nie musi oznaczać całkowitej rezygnacji z ulubionych smakołyków. W pełni roślinny...
Sernik Philadelphia z syropem cynamonowym
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Kremowy, rozpływający się w ustach sernik Philadelphia zwieńczony syropem cynamonowym, który idea...
Koktajl Zielona Mary
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
Zielono nam! Przepis na ten wyjątkowy koktajl przyda się zarówno w pełni lata, jak i wtedy, gdy z...
Deser jogurtowy z musem truskawkowym
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Zgadzasz się, że najlepszy podwieczorek to ten na słodko? Pokażemy Ci, jak w łatwy sposób przyrzą...
SERNIK NA ZIMNO W PASKI
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.

Ciekawostki i porady

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serniki na zimnoSerniki na zimno

Lato i gorące dni sprawiają, że z pewnością nie masz ochoty na włączanie piekarnika. Mimo to trudno jest zrezygnować z domowych wypieków. By pogodzić jedno z drugim, polecamy pyszne serniki na zimno! Doskonale nadają się na deser i jako słodka przekąska. Ponadto schłodzone i podane na przykład z gałką lodów, przynoszą miłe orzeźwienie. Jeśli masz ochotę i nie przeszkadza Ci upał, możesz przygotować taki sernik na zimno, ale z podstawą z upieczonego ciasta. Do przyrządzenia masy potrzebujesz przede wszystkim: margaryny oraz proszku do pieczenia, mąki, jajek i cukru. W zależności od propozycji podania – ciasto upiecz w okrągłej tortownicy lub na prostokątnej blasze. Jeśli jednak wolisz wersję zupełnie bez pieczenia, możesz wykorzystać zamiast ciasta gotowe biszkopty. Świetnie sprawdzą się szczególnie okrągłe, którymi wyłożysz formę. Masę serową przygotowuje się przede wszystkim na bazie twarogu lub serków homogenizowanych. Jeśli preferujesz twaróg, koniecznie wcześniej zetrzyj go lub dokładnie zmiel z cukrem. Ważne jest to, by uzyskał jednolitą i aksamitną konsystencję. Dzięki temu deser z pewnością będzie smaczniejszy i unikniesz mało estetycznych grudek. W drugim wariancie biały ser z powodzeniem zastąpisz serkami homogenizowanymi. W zależności od preferowanego smaku, kup śmietankowe, waniliowe bądź owocowe. Poza tym, by masa była spójna użyj żelatyny. Wszystko należy mieszać ze sobą stopniowo i dokładnie. Całość przełożona warstwowo do tortownicy, powinna mocno się schłodzić. Wtedy będzie zwarta i idealna do krojenia. Sernik warto przyozdobić za pomocą ulubionej galaretki. Jako dodatek świetnie sprawdzą się też świeże owoce, głównie maliny, truskawki i porzeczki, które swoją kwaskowatością przełamują słodycz serowej masy. Wykorzystuj je w dowolnych kompozycjach. Owoce możesz dodać do masy serowej lub do galaretki. Możesz też posypać nimi gotowy kawałek ciasta podany na talerzyku. Sernik przechowuj w chłodnej temperaturze. Sprawdź nasze sprawdzone przepisy na to popularne ciasto i wybierz swój ulubiony wariant.