Sernik na zimno z serków homogenizowanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

8

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MASA Z SERKÓW: 1/4 margaryny rozpuścić w garnku. Dodać 2 serki homogenizowane i 1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Nie dopuścić do gotowania. 2. GALARETKA: 1 galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wody 3. Blachę o wymiarach 25cm x 36cm wysmarować margaryną. Na to wylać czerwoną masę z serków homogenizowanych i odstawić do stężenia. Następnie zalać wystudzoną czerwona galaretką. I ponownie odstawić do stężenia. I tak samo postąpić z następnymi kolorami. Kolejność kolorów wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej