Sernik na zimno z serków homogenizowanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

12

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MASA Z SERKÓW: 1/4 margaryny rozpuścić w garnku. Dodać 2 serki homogenizowane i 1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Nie dopuścić do gotowania. 2. GALARETKA: 1 galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wody 3. Blachę o wymiarach 25cm x 36cm wysmarować margaryną. Na to wylać czerwoną masę z serków homogenizowanych i odstawić do stężenia. Następnie zalać wystudzoną czerwona galaretką. I ponownie odstawić do stężenia. I tak samo postąpić z następnymi kolorami. Kolejność kolorów wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej