Sernik na zimno z serków homogenizowanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MASA Z SERKÓW: 1/4 margaryny rozpuścić w garnku. Dodać 2 serki homogenizowane i 1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Nie dopuścić do gotowania. 2. GALARETKA: 1 galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wody 3. Blachę o wymiarach 25cm x 36cm wysmarować margaryną. Na to wylać czerwoną masę z serków homogenizowanych i odstawić do stężenia. Następnie zalać wystudzoną czerwona galaretką. I ponownie odstawić do stężenia. I tak samo postąpić z następnymi kolorami. Kolejność kolorów wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej