Sernik na zimno z serków homogenizowanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

7

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MASA Z SERKÓW: 1/4 margaryny rozpuścić w garnku. Dodać 2 serki homogenizowane i 1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Nie dopuścić do gotowania. 2. GALARETKA: 1 galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wody 3. Blachę o wymiarach 25cm x 36cm wysmarować margaryną. Na to wylać czerwoną masę z serków homogenizowanych i odstawić do stężenia. Następnie zalać wystudzoną czerwona galaretką. I ponownie odstawić do stężenia. I tak samo postąpić z następnymi kolorami. Kolejność kolorów wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik na zimno z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej