Kulki z herbatników

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

30

392 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

375 osób wydrukowało

Pobierz pdf

975 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

170 gramów

4 łyżki

50 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię zmiksuj z herbatnikami i płatkami owsianymi.

Kulki z herbatników - Krok 1

Krok 2

Dodaj cukier, kakao i rum.

Kulki z herbatników - Krok 2

Krok 3

Uformuj z masy kulki wielkości piłeczek pingpongowych.

Kulki z herbatników - Krok 3

Krok 4

Otocz je w wiórkach kokosowych. Wstaw na godzinę do lodówki.

Kulki z herbatników - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Przemysław Bicz

    Przemysław Bicz

    to na surowo bez pieczenia? czy jak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oliwia Szwed

    Oliwia Szwed

    było pyszne ❤ Tylko z tym rumem chyba przesadziliscie ❤

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej