Kulki z herbatników - przepis: kakaowe z kokosem | Przepisy.pl pixel

Kulki z herbatników

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

72

heart
1035 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

623 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1553 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

90 gramów

250 gramów

60 gramów

3 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło przekładamy do rondelka i roztapiamy. Dodajmy cukier puder oraz kakao i dokładnie mieszamy, aż powstanie gęsta masa.

Kulki z herbatników - Krok 1

Krok 2

Herbatniki łamiemy na malutkie kawałki.

Kulki z herbatników - Krok 2

Krok 3

Zalewamy je kakaowa masą.

Kulki z herbatników - Krok 3

Krok 4

Dokładnie mieszamy. Wstawiamy na min 30 min do lodówki.

Kulki z herbatników - Krok 4

Krok 5

Z powstałej masy formujemy kulki.

Kulki z herbatników - Krok 5

Krok 6

Obtaczamy je w wiórkach kokosa i wstawiamy do lodówki na 1-2 h.

Kulki z herbatników - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Monika @123

    Monika @123 , 24.05.2024

    Bardzo dobre .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 23.01.2023

    Kulki są rewelacyjne, niezapowiedziani goście i mamy coś pysznego do kawy. Można do nich dodać też orzechy zmielone albo pokrojone.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki z herbatników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki z karmelem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kulki z herbatnikówKulki z herbatników

Dziś w kuchni lecimy w herbatnikowe kulki! Okaże się to wyśmienitą zabawą, ponieważ jej efektem będzie deser, który można jeść na okrągło i prędko się nie znudzi. Kilka prostych składników zamieni się w pyszną przekąskę na słodko, której nawet nie trzeba piec.

Dla kogo?

Chcesz zaangażować najmłodszych członków rodziny i pokazać im, że wspólne przygotowywanie smakołyków może być ogromną frajdą? Wybierz prosty przepis na kulki z herbatników, dzięki któremu rozbudzisz kulinarną pasję domowników.

Na jaką okazję?

Chodzi za tobą coś słodkiego, ale nie masz czasu na eksperymentowanie ze skomplikowanymi recepturami? A może chcesz wykorzystać zalegające w szafce ciastka? Kulki z herbatników będą trafionym pomysłem.

Czy wiesz, że?

Za ojczyznę herbatników uznaje się Anglię. Początkowo ciastka miały okrągły kształt. Wypiekano je nie tylko na słodko, ale też w wersji słonej.

Dla urozmaicenia:

Kulki z herbatników obtoczyć można w drobno posiekanych orzechach laskowych albo kolorowej posypce cukrowej.