Azjatycka kanapka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka kanapka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

marynata do kurczaka:

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

na kanapkę:

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od zamarynowania piersi z kurczaka. W misce wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet ryżowy, miód, starty imbir, starty czosnek, sól i pieprz. Umieść piersi z kurczaka w zamykanej plastikowej torbie lub płytkim naczyniu i zalej je marynatą, a następnie wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.

Krok 2

Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Lekko natłuśc i grilluj lub smaż piersi kurczaka przez około 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż kurczak będzie gotowy. Następnie zdejmij mięso z ognia, odstaw na kilka minut i pokroj w cienkie paski.

Krok 3

Przekroj bagietki na pół, tak aby jedna strona pozostała nienaruszona (połówki nie rozdzielą się całkowicie) i powstała kieszeń. Posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann's i dodaj warstwę warzyw - posiekaną kapustę, poszatkowaną marchewkę, posiekanego ogórka, paprykę, kawałki kurczaka i posyp kolendrą i sezamem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej