Azjatycka kanapka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka kanapka z kurczakiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

marynata do kurczaka:

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

na kanapkę:

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od zamarynowania piersi z kurczaka. W misce wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet ryżowy, miód, starty imbir, starty czosnek, sól i pieprz. Umieść piersi z kurczaka w zamykanej plastikowej torbie lub płytkim naczyniu i zalej je marynatą, a następnie wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.

Krok 2

Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Lekko natłuśc i grilluj lub smaż piersi kurczaka przez około 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż kurczak będzie gotowy. Następnie zdejmij mięso z ognia, odstaw na kilka minut i pokroj w cienkie paski.

Krok 3

Przekroj bagietki na pół, tak aby jedna strona pozostała nienaruszona (połówki nie rozdzielą się całkowicie) i powstała kieszeń. Posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann's i dodaj warstwę warzyw - posiekaną kapustę, poszatkowaną marchewkę, posiekanego ogórka, paprykę, kawałki kurczaka i posyp kolendrą i sezamem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka kanapka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej