
Składniki
marynata do kurczaka:
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
na kanapkę:
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od zamarynowania piersi z kurczaka. W misce wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet ryżowy, miód, starty imbir, starty czosnek, sól i pieprz. Umieść piersi z kurczaka w zamykanej plastikowej torbie lub płytkim naczyniu i zalej je marynatą, a następnie wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Krok 2
Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Lekko natłuśc i grilluj lub smaż piersi kurczaka przez około 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż kurczak będzie gotowy. Następnie zdejmij mięso z ognia, odstaw na kilka minut i pokroj w cienkie paski.
Krok 3
Przekroj bagietki na pół, tak aby jedna strona pozostała nienaruszona (połówki nie rozdzielą się całkowicie) i powstała kieszeń. Posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann's i dodaj warstwę warzyw - posiekaną kapustę, poszatkowaną marchewkę, posiekanego ogórka, paprykę, kawałki kurczaka i posyp kolendrą i sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej