Składniki
marynata do kurczaka:
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
na kanapkę:
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od zamarynowania piersi z kurczaka. W misce wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet ryżowy, miód, starty imbir, starty czosnek, sól i pieprz. Umieść piersi z kurczaka w zamykanej plastikowej torbie lub płytkim naczyniu i zalej je marynatą, a następnie wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Krok 2
Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Lekko natłuśc i grilluj lub smaż piersi kurczaka przez około 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż kurczak będzie gotowy. Następnie zdejmij mięso z ognia, odstaw na kilka minut i pokroj w cienkie paski.
Krok 3
Przekroj bagietki na pół, tak aby jedna strona pozostała nienaruszona (połówki nie rozdzielą się całkowicie) i powstała kieszeń. Posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann's i dodaj warstwę warzyw - posiekaną kapustę, poszatkowaną marchewkę, posiekanego ogórka, paprykę, kawałki kurczaka i posyp kolendrą i sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej