Pasta sardelowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta sardelowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

null

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo..

Krok 2

Posiekaj kapary, białka, korniszony i zielną pietruszkę.

Krok 3

Żółtka utrzyj z masłem, musztardą, sokiem z cytryny i sardelami.

Krok 4

Następnie połącz z posiekanymi składnikami. Dopraw i schłódź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej