Pasta sardelowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta sardelowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

null

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo..

Krok 2

Posiekaj kapary, białka, korniszony i zielną pietruszkę.

Krok 3

Żółtka utrzyj z masłem, musztardą, sokiem z cytryny i sardelami.

Krok 4

Następnie połącz z posiekanymi składnikami. Dopraw i schłódź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta sardelowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej