Smażona ryba na ostro z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba na ostro z chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne opłucz i włóż do miski, po czym skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Mąki wymieszaj z garam masalą, kurkumą i chili. Jajko roztrzep.

Krok 3

Filety panieruj najpierw w jajku, a potem w mąkach z przyprawami.

Krok 4

Filety smaż na silnie rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty. Podawaj z kawałkami cytryny lub limonki do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej