
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżeczka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne opłucz i włóż do miski, po czym skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Mąki wymieszaj z garam masalą, kurkumą i chili. Jajko roztrzep.
Krok 3
Filety panieruj najpierw w jajku, a potem w mąkach z przyprawami.
Krok 4
Filety smaż na silnie rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty. Podawaj z kawałkami cytryny lub limonki do dekoracji.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej