Smażona ryba na ostro z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba na ostro z chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne opłucz i włóż do miski, po czym skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Mąki wymieszaj z garam masalą, kurkumą i chili. Jajko roztrzep.

Krok 3

Filety panieruj najpierw w jajku, a potem w mąkach z przyprawami.

Krok 4

Filety smaż na silnie rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty. Podawaj z kawałkami cytryny lub limonki do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej