Smażona ryba na ostro z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba na ostro z chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne opłucz i włóż do miski, po czym skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Mąki wymieszaj z garam masalą, kurkumą i chili. Jajko roztrzep.

Krok 3

Filety panieruj najpierw w jajku, a potem w mąkach z przyprawami.

Krok 4

Filety smaż na silnie rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty. Podawaj z kawałkami cytryny lub limonki do dekoracji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba na ostro z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej