
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżeczka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne opłucz i włóż do miski, po czym skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Mąki wymieszaj z garam masalą, kurkumą i chili. Jajko roztrzep.
Krok 3
Filety panieruj najpierw w jajku, a potem w mąkach z przyprawami.
Krok 4
Filety smaż na silnie rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty. Podawaj z kawałkami cytryny lub limonki do dekoracji.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej