
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
null
null
2 sztuki
null
1.5 szklanki
1 szklanka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i Czosnek posiekaj drobniutko, pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i zmiksuj.
Krok 2
Marchewkę obierz i potnij w plasterki.
Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij ryż, gdy będzie już przezroczysty dodaj warzywa i podlej bulionem.
Krok 4
Duś na małym ogniu przez ok. 25 minut, podawaj z listkami świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























