Smaczny ryż z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny ryż z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

null

null

2 sztuki

null

1.5 szklanki

1 szklanka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i Czosnek posiekaj drobniutko, pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i zmiksuj.

Krok 2

Marchewkę obierz i potnij w plasterki.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij ryż, gdy będzie już przezroczysty dodaj warzywa i podlej bulionem.

Krok 4

Duś na małym ogniu przez ok. 25 minut, podawaj z listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Boczek z grilla
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej