Smaczny ryż z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny ryż z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

null

null

2 sztuki

null

1.5 szklanki

1 szklanka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i Czosnek posiekaj drobniutko, pomidory obierz ze skórek, potnij w kostkę i zmiksuj.

Krok 2

Marchewkę obierz i potnij w plasterki.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij ryż, gdy będzie już przezroczysty dodaj warzywa i podlej bulionem.

Krok 4

Duś na małym ogniu przez ok. 25 minut, podawaj z listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik z masą kajmakową
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej