
Składniki
6 sztuk
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.

Krok 4
W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.

Krok 5
Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.

Krok 6
Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledzie pod pierzynką
Chętnie sięgamy po śledzie zarówno na co dzień, jak i podczas ważnych okazji. To z nimi witamy Nowy Rok, a także przeżywamy najważniejsze święta. Śledzie na polskich stołach królują już od lat! Jeśli szukasz inspiracji, jak przygotować je w zupełnie nowej odsłonie, to sięgnij po przepis na śledzie pod pierzynką! Raz, dwa, trzy i pyszne danie gotowe!
Dla kogo?
Dla miłośników tradycyjnej kuchni, a także dla wszystkich osób, które zwracają uwagę na warstwę estetyczną dania.
Na jaką okazję?
Śledzie pod pierzynką świetnie sprawdzą się w roli przystawki. Pokrojone na kawałki, umieszczone w półmisku z dodatkiem gotowanych warzyw, a następnie polane sosem majonezowym z dodatkiem świeżo startego sera. Jedno jest pewnie – nikt się im nie oprze!
Czy wiesz, że?
Połowy śledzia odbywają się już od średniowiecza i stanowią jeden z ważniejszych gatunków występujących w Bałtyku.
Dla urozmaicenia:
Śledzie możesz udekorować gałązką koperku lub natką zielonej pietruszki.