Składniki
6 sztuk
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
Krok 4
W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
Krok 5
Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
Krok 6
Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejŚledzie pod pierzynką
Chętnie sięgamy po śledzie zarówno na co dzień, jak i podczas ważnych okazji. To z nimi witamy Nowy Rok, a także przeżywamy najważniejsze święta. Śledzie na polskich stołach królują już od lat! Jeśli szukasz inspiracji, jak przygotować je w zupełnie nowej odsłonie, to sięgnij po przepis na śledzie pod pierzynką! Raz, dwa, trzy i pyszne danie gotowe!
Dla kogo?
Dla miłośników tradycyjnej kuchni, a także dla wszystkich osób, które zwracają uwagę na warstwę estetyczną dania.
Na jaką okazję?
Śledzie pod pierzynką świetnie sprawdzą się w roli przystawki. Pokrojone na kawałki, umieszczone w półmisku z dodatkiem gotowanych warzyw, a następnie polane sosem majonezowym z dodatkiem świeżo startego sera. Jedno jest pewnie – nikt się im nie oprze!
Czy wiesz, że?
Połowy śledzia odbywają się już od średniowiecza i stanowią jeden z ważniejszych gatunków występujących w Bałtyku.
Dla urozmaicenia:
Śledzie możesz udekorować gałązką koperku lub natką zielonej pietruszki.