Dodaj do ksiązki kucharskiej Sałatka żydowska

Sałatka żydowska

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sałatka żydowska - składniki:

Sałatka żydowska - Sposób przygotowania:

  1. Śledzie namocz przez 2 godziny w zimnej wodzie, zmieniając wodę przynajmniej raz (dzięki temu pozbędziesz się nadmiaru soli).
  2. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kiedy nabiorą złotego koloru, odstaw je do ostygnięcia.
  3. Gotowe filety śledziowe pokrój w paski szerokości ok. 1,5 cm.
  4. Pomarańczę obierz, wytnij filety. Cebulę pokrój w piórka, ogórka w półplastry.
  5. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i majonezem.
  6. Rodzynki namocz w wodzie przez kilkadziesiąt minut. W misce wymieszaj śledzie, pomarańczę, ogórki, cebulę oraz rodzynki. Dodaj sos i ponownie wymieszaj. Sałatkę podawaj udekorowaną prażonymi płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA ŻYDOWSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sałatka żydowska
    1.Śledzie namocz przez 2 godziny w zimnej wodzie, zmieniając wodę przynajmniej raz (dzięki temu pozbędziesz się nadmiaru soli).
  • 2
    Sałatka żydowska
    2.Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kiedy nabiorą złotego koloru, odstaw je do ostygnięcia.
  • 3
    Sałatka żydowska
    3.Gotowe filety śledziowe pokrój w paski szerokości ok. 1,5 cm.
  • 4
    Sałatka żydowska
    4.Pomarańczę obierz, wytnij filety. Cebulę pokrój w piórka, ogórka w półplastry.
  • 5
    Sałatka żydowska
    5.Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i majonezem.
  • 6
    Sałatka żydowska
    6.Rodzynki namocz w wodzie przez kilkadziesiąt minut. W misce wymieszaj śledzie, pomarańczę, ogórki, cebulę oraz rodzynki. Dodaj sos i ponownie wymieszaj. Sałatkę podawaj udekorowaną prażonymi płatkami migdałów.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY FRANCUSKI WINEGRET KNORR

    Sos sałatkowy francuski winegret Knorr
    Zobacz przepisy
  • Sałatka żydowska Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanadyjka, Zupa Shrek, Nadziewane roladki wołowe, Ryba po grecku, Jajeczko z szynką, sos do spaghetti, Sałatki, Ryba, Barszcz biały w chlebie , Babka Wielkanocna, Musaka, Zupa ogórkowa - VIDEO, Parówki z serem w cieście drożdżowym , Barszcz biały w chlebie , Przepis z placki ziemniaczane z warzywami, woda z cytryną, Pierś kurczaka z porzeczkami, rosół z indyka, Diabelsko szybkie spaghetti, Pieczeń z piersi indyka w winie z limonką, smażony ryż z boczkiem, Przepis z polewa czekoladowa na pierniki, Karp w galarecie, Sałatka Gyros, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z zapiekanka z tuńczykiem i makaronem, Pierś z kurczaka, Caponata - duszone warzywa śródziemnomorskie, Wieprzowe zrazy z jajem przepiórczym, Barszcz biały kremowy , Przepis z zapiekanka z dyni, sajgonki z makaronem ryżowym, Przepis z siekany, Żeberka z chilli, Grillowane kiełbaski z serem feta , Hamburger szefa kuchni, po prostu gotuj, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Zupy, Przepis z bezmięsne placki, Quesadillas - VIDEO, Zupa pieczarkowa, Ryba z zapieczonymi ziemniakami, szparagi pieczone, przepisy na lososia pieczonego w piekarniku, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Ziemniaki, Zapiekanka a’la lasagne , Szynka pieczona po staropolsku, Przepis z moja kuchnia pl, Przepis z marynaty do wieprzowiny, pierś z zupą cebulową, Rolada ziemniaczana, Pstrąg, Ryż kreola, Lasagne z grzybami, Przepis z szaszłyki z cukinią i kurczakiem, Gulasz, Udka, Warzywa, Przepis z owocowy deser, Sos włoski do spaghetti, obiad z grochem, Sosy