
Składniki
null
null
450 gramów
1 pęczek
125 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki i przełóż do miski.
Krok 2
Dymkę wraz ze szczypiorkiem drobno posiekaj. Dodaj do pomidorków.
Krok 3
Wlej oliwę i ocet, dopraw i dodaj posiekane zioła oraz startą Mozzarellę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej